На американската армия се наложи да се извинява, след като

...
На американската армия се наложи да се извинява, след като
Коментари Харесай

Пентагонът се извини за акцията в Чешнегирово

На американската войска се наложи да се извинява, откакто бойци сбъркаха по време на обучение в България предишния месец и щурмуваха фабрика, която създава машини за преправка на олио, заяви CNN, представена от bg-voice.

Издадено е изказване, съдържащо опрощение към засегнатите.

Американски бойци от 173-та въздушнодесантна бригада от дни се упражняват по какъв начин да завладяват и обезопасят изведеното от употреба летище Чешнегирово в България – образование, което включва почистване на бункери по цялото летище, се споделя в изказване на Американската войска в Европа и Африка, оповестено във вторник.

По време на обучение на 11 май бойците разчистиха постройка до летището, за която „ смятаха, че е част от зоната за образование, само че която е заета от български цивилни, извършващи частен бизнес “.

Не са давани изстрели, споделиха американските военни.

Видеото от охранителните камери на фабриката, получено от филиала на CNN „ Нова телевизия “ наподобява демонстрира американски бойци във военна екипировка, държащи оръжия и влизащи и излизащи от завода, до момента в който другите хора гледат.

" Американската войска се отнася съществено към образованието и дава приоритет на сигурността на нашите бойци, нашите съдружници и цивилни. Искрено се извиняваме на бизнеса и неговите чиновници.

Винаги се учим от тези тренировки и проверяваме детайлно повода за позволената неточност. Ще използван строги процедури, с цел да дефинираме ясно областите си на образование и да предотвратим този вид произшествия в бъдеще “, гласи изказването на американската войска.

CNN се свърза с притежателя на фабриката, американското посолство в България, българското вътрешно министерство и министерството на защитата за коментар.

Българският президент Румен Радев осъди случая и съобщи, че чака следствие, заяви в понеделник „ Нова телевизия.

„ Недопустимо е животът на българските жители да бъде обезпокоен и изложен на риск от военни формирования, без значение дали са български или принадлежат към непозната войска – сподели Радев – Ученията с нашите съдружници на територията на България би трябвало да допринесат за построяването на сигурност и доверие в груповата защита, а не да пораждат напрежение. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР