На 92-година възраст почина Терез Дион, майката на световно известната

...
На 92-година възраст почина Терез Дион, майката на световно известната
Коментари Харесай

Почина майката на Селин Дион

На 92-година възраст умря Терез Дион, майката на международно известната певица Селин Дион , съобщи Франс прес, като се базира на канадската телевизия Те Ве А.

Thérèse Dion, whose 14 children included superstar singer Céline Dion, has died at age 92. Affectionately known to Quebecers as 'Maman Dion,' the matriarch had her own cooking show and started a foundation for the education of disadvantaged children:
— CBC News Alerts (@CBCAlerts)

Премиерът на провинция Квебек в Канада Франсоа Лього удостовери новината. " Тъжно е да научим за кончината на Терез Дион, на Мама Дион, която беше майка за всички поданици на Квебек ", написа той в Туитър.

Терез Дион и брачният партньор й Адемар Дион имаха общо 14 деца. Адемар умря през 2003 година след дълго заболяване.

Селин е най-малкото дете в фамилията. Именно майка й сложи началото на певческата й кариера, като прати касета с осъществявания на Селин на импресариото Рене Анжелил. По това време Селин е на 12 години. Анжелил е впечатлен от гласовите данни на момичето и по този начин стартира кариерата й на певица. По-късно Селин се омъжи за Анжелил.

Самата Мама Дион пък водеше кулинарно предаване по малкия екран в продължение на няколко години и продаваше сготвените от нея блюда под марката " Ястията на Мама Дион ". Тя сътвори също по този начин " Фондация Мама Дион ", която цели да подкрепя триумфите в учебно заведение на квебекски деца на възраст от 5 до 16 години, произхождащи от фамилии в неравностойно състояние.

Терез Дион имаше общо 32 внуци, 48 правнуци и 6 пра-правнуци.

Селин Дион е на турне, което е първото й от 6 години насам.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР