На 9 май бизнесменът Марин Гърдев от карловското село Васил

На 9 май бизнесменът Марин Гърдев от карловското село Васил ...

Бизнесмен от Пловдивско прострелян с пистолет, в който уж нямало патрони

На 9 май бизнесменът Марин Гърдев от карловското село Васил Левски отишъл на гости на приятеля си Кирил Петков. 55-годишният от същото село поканил бизнесмена на гости, който е известен в региона на Подбалкана и се занимава с изкупуване на скрап, да празнуват заедно Деня на победата.

Събрали се около барбекю, цел ден яли, пили и се веселили. Многократно на гости ходили хората от селото, хапвали, пийвали и си тръгвали. Гърдев и Петков обаче неизменно били на барбекюто и не спирали да вдигат чашите.

Вече били солидно почерпени, когато Кирил Петков извадил незаконния си пистолет "Макаров" и започнал да се хвали пред приятеля си какво оръжие има. Гърдев настоявал да бъде свален пистолетът, казал, че ще стане някоя беля, но собственикът на оръжието заявил, че вътре няма патрони.

Насочил го към приятеля си, натиснал спусъка и внезапно проехтял изстрел. Куршумът минал през пръстите на едната ръка на Гърдев, но траекторията му продължила към главата, защото той имал наранявания в областта на устата и вероятно куршумът е засегнал и врата му.

Днес ще му бъде направен скенер, за да се види точно къде е заседнал куршумът. Веселякът Петков е бил арестуван за 24 часа. Разследващи съобщиха за "Блиц", че са категорични, че станалото не е било умишлено и инцидентът е неволен. Опасност за живота на простреляния няма.

Източник: varna24.bg