На 819 милиона лева възлиза оборотът на Българска фондова борса

...
На 819 милиона лева възлиза оборотът на Българска фондова борса
Коментари Харесай

Оборотът на фондовата борса се удвои за година

На 819 милиона лв. възлиза оборотът на Българска фондова борса (БФБ) за 2021 година, което е със 106% повече по отношение на предходната.

Ръст от 42% до 86 863 отбелязва броят на покупко-продажбите през миналата година спрямо 2020 година 21-вата гала по награждаване на брокерите, постигнали най-високи резултати през 2021 година, беше публично открита от Мария Филипова – заместник-председател на Комисия за финансов контрол, Васил Големански – заместник-председател на СД на БФБ и доцент доктор Маню Моравенов – изпълнителен шеф на БФБ.

Церемонията се организира под мотото „ Модна (р)еволюция “ и нейн специфичен посетител беше Сибина Григорова - ръководещ редактор на медията „ Булевард България “ и ководещ на подкаста „ Животът и други неща “, която направи своя експертен прочит на трендовете за 2022 година БФБ отличи най-добре представилите се през миналата година в следните категории: За капиталов медиатор, осъществил най-голям оборот на БФБ през 2021 година:

1-во място: Карол АД

Следван от: Реал Финанс АД и Елана Трейдинг АД

За капиталов медиатор, сключил най-вече покупко-продажби на БФБ през 2021 година:

1-во място: Карол АД Следван от: Елана Трейдинг АД и БенчМарк Финанс АД

Карол АД получи и премията за капиталов медиатор с най-значим принос за развиването на финансовия пазар през 2021 година

За първи път БФБ даде премия за най-активна банка-инвестиционен медиатор и отличена с нея за 2021 година беше Централна кооперативна банка АД.

За емитент с най-значим принос за развиването на финансовия пазар през миналата година беше наградена Алтерко АД.

Юлиян Софрониев, създател и основен изпълнителен шеф на Биодит АД беше отличен за персона с максимален принос за популяризирането на финансовия пазар през 2021 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР