На 81-годишна възраст почина юристът и поет Асен Ошанов, който

...
На 81-годишна възраст почина юристът и поет Асен Ошанов, който
Коментари Харесай

Почина царският юрист и автор на песента Детелини Асен Ошанов

На 81-годишна възраст умря юристът и стихотворец Асен Ошанов, който бе диагностициран с рак в края на 2020 година Новината заяви фамилията му пред организация " Фокус ".

Той бе прокурист на царското семейство, координирал завръщането на Симеон Сакскобургготски в България. Твърдеше, че е уверен монархист и не е получавал пари за услугите си. По личните му самопризнания, той е предложил на Симеон да употребява за персоналната си защита след 1996 година компания " Ипон " на Бойко Борисов.

Асен Ошанов е прочут и като текстописец - има към 50 естрадни песни, огромна част от които са изпети от Лили Иванова и Богдана Карадочева ( " Шан-з-Елизе " ). Самият той споделя, че обичаната му от всички е " Детелини " на Лили Иванова.

Първата си стихосбирка издава през 2010 година, а две години по-късно и втора, която обаче се размина без премиера поради заболяване на създателя.

Погребението ще се организира в понеделник, 25 януари, от 13:30 часа в храм Света Неделя в стеснен кръг, поради рестриктивните мерки наложени от епидемиологичната конюнктура в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР