На 8 ноември Джейсън Уорнър, ръководител на технологичния отдел на

...
На 8 ноември Джейсън Уорнър, ръководител на технологичния отдел на
Коментари Харесай

GitHub достигна 100 милиона хранилища

На 8 ноември Джейсън Уорнър, началник на софтуерния отдел на GitHub благодари на всички в блога на онлайн услугата за основаните над 100 милиона складове. Едновременно с това, аналитиците на компанията показаха статистиките за миналата година, показващи най-популярните и най-бързо растящите планове, както и известността на GitHub в другите страни.
Най-добрите open source планове


Тази година в класацията за най-хубавите open source планове се намират планове, предопределени за опростяване писането и основаването на сорс код и програмен продукт. Това са планове за редактиране на кода, автоматизация, работа с контейнери, документи.
Най-бързорастящите open source планове:


В този рейтинг са включени плановете, свързани с машинното образование, създаването на игри, 3D щемпел, автоматизация в бита, разбор на данни и full-stack разработка с JavaScript.
Най-популярните планове


Най-популярните тематики за миналата година са интерфейсите на JavaScript, машинното образование, създаването на мобилни приложения и работа с контейнери.
Къде се основават най-вече складове


Най-много складове в GitHub се основават в Централна Азия, в Близкия Изток и Африка. Тази година, броят складове, основани в Египет, се е усили двойно, а в Нигерия – 1,7 пъти. Наблюдава се нарастване на създаваните складове отвън Съединени американски щати.
Държавите, в които хранилищата порастват най-бързо  Държавите, в които основаването на open source складове пораства най-бързо  Други
За съпоставяне, през 2008 година хранилищата в GitHub са били 33 000. Към сегашен ден разработчиците основават приблизително по 1,6 складове в секунда. Една трета от всичките складове са основани предходната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР