На 8-ми юни точно преди година беше прострелян Димитър Желязков-Митьо

...
На 8-ми юни точно преди година беше прострелян Димитър Желязков-Митьо
Коментари Харесай

Какво се случи година след кървавия екшън в Слънчака между Очите и Кравата

На 8-ми юни тъкмо преди година беше прострелян Димитър Желязков-Митьо Очите. Несебърският необут беше изработен на сито с 13 патрона, както той съобщи тъкмо 4-месеца след чудотворното си оцеляване. Неговият гард Александър Алексиев-Японеца обаче нямаше сходен шанс и загуби живота си след екшъна в Слънчев бряг. Сериозно ранен от хората на Божидар Кузамнов-Кравата бе и близкият сподвижник на Очите Николай Маринов-Магарето, написа " Флагман ". 365 дни след касапницата с един мъртвец, оживял по знамение под земята необут и още един ранен по делото не се случва безусловно нищо. Разследването към момента продължава, макар че стрелбата стана на пъпа на най-оживения ни морски курорт пред голям брой очевидци в цялостния в този миг 4you. Част от хипотетичното навлизане на свитата на Очите пък е запечатано на видеокамери, за което заяви персонално несебърският необут.

Първоначално след стрелбата са задържани общо 10 души, в това число и двамата съдържатели на дискотека „ Оксижен “ и ресторант 4 you. Всички те се снабдяват с обвинявания за проведена незаконна група с водач Божо Кравата.

Спрямо Очите и хората му не са повдигнати никакви обвинявания. Лично шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров разгласи, че няма никакви данни несебърският необут да е стрелял във въпросната вечер. Веднага след случката във 4you пък обвинител номер 1 в страната Сотир Цацаров дефинира станалото като „ спор за наркомясто “.

Към сегашния миг в столичния арест са само двама от хората на Божо – гардът му Тодор Славов и Георги Иванчев. Срещу първия има безапелационни доказателства, че е стрелял смъртоносно със законно притежавания си револвер по Сашо Японеца, а Иванчев разкрил огън с противозаконен „ Макаров “ против Митьо. На независимост е и Божидар Кузманов, който излезе под домакински арест, с цел да гледа малко дете.

Самият Желязков пък сподели, че очевидно има 9 живота. След чудотворното си оцеляване Очите бързо възвърна огромна част от позагубените килограми и потегли на тур по заведенията по Южното Черноморие. Запознати разясняват, че Митьо е съумял да резервира и сериозните си позиции в района, за което свидетелствали акциите по събарянето на огромна част от „ Оксижен “ и самото 4you.

Вижте версиите за стрелбата на двамата босове:

Митьо Очите

„ Има доказателства – видеозапис, от който ясно се вижда, че аз влизам в заведението тъкмо със 7 другари – имахме непокътната маса за вечеря и това се знаеше от Божидар Кузманов. Записите от това, което се случи вътре, бяха скрити от неговите хора, само че има различен видеозапис, от който се вижда, че ние не влизаме въоръжени. Престрелка нямаше! Ние не сме отговаряли на огъня, който откриха по нас. Аз нямах оръжие! По хората на Божидар Кузманов не е открит даже един проектил. Мен ме нацепиха с 13 патрона. Вие писахте за 5, останалите са по бронежилетката ми, имам и 2 рани по крайници от два рикошета... Всичко, което се случи на 8 юни, беше тъкмо 26 секунди – в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата имат задоволително доказателства, от които се вижда, че аз нямам защо да бъда разпитван, упрекван и съден. Представете си какво щеше да стане, в случай че аз и моите другари бяхме на мястото на групата към Божидар Кузманов – несъмнено в никакъв случай нямаше да излезем от пандиза. А вие сами виждате, че те един по един излязоха от ареста. “

Божо Кравата:

„ Бях се поизлегнал на въпросното сепаре, в дъното на ресторанта. Не знам дали са имали резервация и на кое име са я създали. Г-н Желязков стартира да крещи с влизането „ Вие на мутри ли иска ми се вършиме, в този момент ще видите какво ще ви направя”. Замахна да ме удари, само че не с огромна мощ, с цел да изгубя схващане. След това му споделих: „ Какво правиш, седни да говорим”. Следващото нещо, което си припомням, беше човек със зареден револвер, тъй като изщрака и го насочи към мен. Чух изстрели. Беше престрелка, не знам за какво се показва, че това е пукотевица против Желязков. Това беше въоръжено нахлуване, проведено от Желязков. Имаше още двама индивида до него, които бяха с бронежилетки. Явно са очаквали аз да заставам на земята, до момента в който ме пребие, да показва животинската мощ, с която е привикнал. Някакви хора гонеха някакви цели и се пробваха да ги постихнат и посредством него. “

Според осведомени войната във 4you е композиция от интриги, забъркани от „ други хора “, които също имали интерес върху бизнеса на Кравата в Слънчев бряг.

Напрежението ескалирало, откакто в разногласията бил заплетен и бъдещият шурей на Очите – Велислав Попов. Той бил поступан от дясната ръка на Божо – Иван Терзийски поради оборотни таксиметрови стоянки в регион, следен от хората на Кравата. Така се стигнало до уговарянето на съдбовната среща на 8-ми юни във 4you. Първоначално тя трябвало да се състои на друго място, само че несебъският необут решил персонално да посети Кузманов.

Няма спор в това, че визитата в ресторанта е било проведено. Част от хората на Очите се събират в офиса на „ Аркус сигурност " в Слънчев бряг. В компанията на Желязков са и чиновници на компанията, които в показанията си го назовават „ шефа “, въпреки че Димитър Желязков се води съветник в охранителната компания. Убитият Александър пък по документи е главен съучастник.

Интересното е, че част от хората на Желязков трансформират в началото дадените показания. Такъв е казусът с Младен Хайдутов, който първо удостоверява, че е имало предварителна организация, само че при разпита пред арбитър се отхвърля от думите си.

Свидетели пък разкриват, че във въпросната вечер са видели по какъв начин група от хора, носещи хладни оръжия – брадви и мачете са нахлули в ресторанта. Доказателства за това обаче не са събрани по време на следствието.

И досега не е ясно какъв брой тъкмо револвера са гърмели въпросната вечер във 4you. Ясно е обаче, че групата на Кравата е била готова, очаквала е Очите и хората му. Точно заради тази причина няма нито един ранен от тяхна страна по време гангстерската война преди година в Слънчев бряг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР