На 8 декември 2022 г., в навечерието на Международния ден

...
На 8 декември 2022 г., в навечерието на Международния ден
Коментари Харесай

Доброволците, активисти и организации, помагащи на Украйна, са Човек на годината

На 8 декември 2022 година, в навечерието на Международния ден на правата на индивида - 10 декември, бяха връчени 15-ите Годишни награди на Българския хелзинкски комитет „ Човек на годината “ за принос към правата на индивида.

Церемонията събра близо 100 души – деятели и представители на организации и институции, работили през миналите 12 месеца за правата на индивида, запазване на природата и отбрана на животните. За първи път в историята на премиите близо една трета от всички възможни номинации бяха свързани с една и съща тематика – беше войната на Русия против Украйна.

За поредна година журито на премиите присъди групова огромна премия Човек на годината на доброволците, деятелите и организациите в помощ на украинския народ.

„ 2022 година мина с едно ужасяващо събитие: войната в Украйна “, съобщи в словото си Красимир Кънев, ръководител на журито и на Българския хелзинкски комитет. „ Агресията на Русия провокира бежанска вълна и България стана дом за доста украинци. За наша чест те бяха посрещнати със състрадание и поддръжка от българите. Тя се изрази в огромен брой доброволчески начинания, които запълваха голямата липса на страната “, съобщи още Кънев.

Подгласната премия на Фондация „ Мисия криле “ и Център „ Глас в България “ беше връчена за приноса им към правата на иранската общественост у нас през миналата година и систематичните им старания за възстановяване на правата на търсещите протекция в България.

Наградата в категорията " Журналист на годината " получиха Георги Кожухаров и Георги Тотев за плана си " Записки от Украйна ".

Информация за всички спечелили може да откриете на. Цялата гала можете да видите тук: 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР