На 78-годишна възраст почина Минчо Йовчев - един от мъдрите

...
На 78-годишна възраст почина Минчо Йовчев - един от мъдрите
Коментари Харесай

Тъжна вест: Почина бивш министър на България

 На 78-годишна възраст умря Минчо Йовчев - един от мъдрите ръководители в България, в областите Стара Загора и Хасково и в община Казанлък. Така го помнят доста българи.

" Беше интелигентен, прецизен, бранител на моралните правила в държавното ръководство и извънредно непретенциозен човек, макар постовете, които заемаше “, споделят социалисти, с които е работил. По думите им той в никакъв случай не е проявявал горделивост, нито е променял за момент човешкото си отношение към хората. Той беше зам.- ръководител на Министерски съвет, министър на промишлеността, първи партиен водач в областите Стара Загора и Хасково и в община Казанлък.

" Напусна ни един заслужен социалист, антифашист, надълбоко етичен, добросърдечен, почтен и незабравим човек, до последния си мирис останал правилен на концепциите ни. Навсякъде, където Минчо Йовчев изпълняваше своите партийни и публични задания  се отнасяше към всичко и всички отговорно и кардинално “, написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в съболезнователно писмо до околните.

" Не единствено социалистите, а и доста българи, го помним с неговата диалогичност, мащабност,  дипломатичност, приемливост, деятелност за развиването на нашия район, на инфраструктурата, на В и К, на индустрията. Неговите решения са в основата на районните нововъведения и на българския напредък “, написа до фамилията му ръководителят на Областния съвет на Българска социалистическа партия Румяна Динева. Съболезнования показаха и народните представители. Общинският съвет на БСП-Стара Загора, Областният и Общинският съвет на БАС - Стара Загора прибавят в съболезнованията, че " развиването на стопанската система на регионалния град и отстояването на комунистическите и социалистическите хрумвания са същността на неговата работа. Убеден антифашист, Минчо Йовчев ратуваше за запазване на историческата истина за антифашистката опозиция в България и социалистическото съзидание на Родината “.

Казанлъшките социалисти, за които той е непостижим престиж, написаха в некролог, че няма да не помнят " виновния икономически и партиен активист, който ни научи, че смисълът на достойния живот е да се грижиш с обич за богатството на хората! Почивай в мир! “.

Минчо Йовчев ще остане в паметта на мнозина с безапелационните си уроците за просперираща България. Отиде си доста уважавана персона.

Поклонението ще бъде в стеснен роднински кръг в неделя, на 6.12.2020г., от 12:15  в залата на Казанлъшките гробища.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР