На 77 години великият актьор, легендарен пияч и прочут скандалджия

...
На 77 години великият актьор, легендарен пияч и прочут скандалджия
Коментари Харесай

Ник Нолти – Дивият от Холивуд

На 77 години великият артист, именит пияница и фамозен скандалджия Ник Нолти получава опция за зрелищно завръщане под прожекторите на шоубизнеса с роля в свръхамбициозен нов сериал от вселената на „ Междузвездни войни ”. Заглавието на плана е „ The Mandalorian ”, а привличането на Нолти възбуди еуфорията на ценителите на седмото изкуство, които още веднъж желаят да видят остарелия военен кон в влиятелна продукция.

Все още не е ясно каква тъкмо ще бъде ролята на Нолти, само че почитателите се надяват, че продуцентите и сценаристите няма да пропилеят неговия голям капацитет с някакъв несъответстващ персонаж. Сериалът ще бъде тясно обвързван с облиците и митологията на “Междузвездни войни ”. Събитията в “The Mandalorian ” се случват след рухването на Империята и преди появяването на Първия Ред. Поредицата наблюдава компликациите по пътя на един уединен боец в покрайнините на галактиката, надалеч отвън територията на Новата Република.

Ник Нолти е един от по-качествените артисти за последните четири десетилетия. Милиони хора го свързват най-много с изявата му в извънредно сполучливия минисериал “Богат, безпаричен ” по Ъруин Шоу от средата на 70-те години на предишния век. Още тогава младият Нолти стартира да построява и култивира своя имидж на несдържан и недопечен алфа-мъжкар. С годините той натрупва килограми, а тежкото пиянство трансформира гласът му в могъща и дрезгава манифестация на античното му патриархално лъчение. Нолти е от тези мъже, за които споделят, че “вече не ги вършат, както едно време ”. Той е див образец във все по-стерилния и огладен Холивуд. Почти няма останали реализатори от неговия диаметър.

Преди време във все по-олевяващите мейнстрийм медии се появиха няколко сериозни материала за класацията на списание “Пийпъл ” за най-секси мъже. Авторите разясниха, че е време тази ранглиста да обърне внимание към гейове и мъже с по-женствено лъчение. Мъжествените спечелили били прекалено много. Според тези драскачи културата се променяла и усетите към този момент са други. Като най-ярък образец за несъответстващо по отношение на новата джендър ера избиране на най-секси мъж, тези демократични публицисти дадоха Ник Нолти, който е печелил преди много време, при започване на 90-те. Днес младата версия на артиста наподобява проблематична за прогресивните леви медии и той би трябвало да бъде остракиран. Защото е прекомерно неустрашим и недопечен, и не обича да се извинява за мнения и действия. В такава изнежена културна ера пристъпва към този момент 77-годишния Ник Нолти. Той е минал през доста в живота си и надали се тормози изключително от мнения на демократични създатели.

Ник Нолти е оставил своята актьорска диря с функции във филми като “Нос Страх ”, “48 часа ”, “Страдание ”, “Принцът на приливите ”, “Тънка алена линия ”, “Хотел Руанда ” и други. Той е оставил и много скандални заглавия из медиите. Първите му проблеми със закона идват още в средата на 60-те години за подправени документи. Той е наказан и санкциониран, присъдата му е анулирана, само че все пак му е неразрешено да отиде да води война във Виетнам. И до през днешния ден той съжалява, че не е съумял да служи в армията и споделя, че усеща младостта си непълна и незавършена

През 2002-а година Ник Нолти е задържан по съмнение, че кара пийнал в Малибу, Калифория. Три дни по-късно той влиза в рехабилитационна клиника. В началото на годината той пусна своята мемоарна книга “Rebel: My Life Outside the Lines ”, където намерено приказва за проблемите си с пиенето и дрогата, само че твърди, че дните на тежки празненства са зад тила му и той към този момент е чист. За неговите фенове е значимо Нолти да бъде жив и здрав още дълго време и занапред да прави качествени и значими функции.

Има три номинации за „ Оскар ”, само че не е печелил


Ник Нолти е един от най-уважаваните артисти в Америка, само че няма премия “Оскар ”. Той е номиниран три пъти – за “Принцът на приливите ”, “Страдание ” и “Воин ”. Според мнозина той беше тежко ощетен при започване на 90-те, когато даже не получи номинация за брилянтната си роля в трилъра на Мартин Скорсезе “Нос Страх ”.

За него


Направихме гражданска война с „ 48 часа “


В началото на 80-те годиони с него направихме гражданска война с “48 часа ”. Бял и негър с основни функции в полицейска комедия, която даде началото на целия род с двете ченгета. Филмът роди този род, след който пристигнаха “Смъртоносно оръжие ”, “Час пик ” и още толкоз доста други такива заглавия. Освен това преминахме през значима расова преграда. Ник е страховит, постоянно съм го уважавал.

Еди Мърфи, артист и комедиант


Един от най-хубавите американски артисти


Ник за мен постоянно е бил един от най-хубавите американски артисти. Работила съм няколко пъти с него и постоянно ми е правил ужасно усещане, само че аз му бях почитателка доста преди да се срещна с него. Гледам го от дете и сматям, че е необикновен. Беше извънредно безапелационен в “Нос боязън ”. В “Хълк ”, където участвах с него, той беше най-солидния актьорски престиж на снимачната площадка и оказа помощ на всички да покажат най-хубавото от артистичния си боеприпас.

Дженифър Конъли, актриса


Прави всяка роля специфична


Поколението преди мен е израснало със сериала “Богат, безпаричен ” и са били влюбени в облика на младия Ник Нолти. Аз се срещнах с неговото творчество малко по-късно и той стана един от обичаните ми артисти. Има нещо в действителност сурово в неговото лъчение. Снимах се с Ник Нолти “Гангстерски отдел ” мога да кажа единствено хубави неща за него. Той е огромна работи и прави всяка роля специфична.

Райън Гослинг, артист и продуцент
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР