На 755 места ще се проведат избори, тенденцията показва, че

...
На 755 места ще се проведат избори, тенденцията показва, че
Коментари Харесай

МВнР: На 755 места ще се проведат избори, ще се изпратят 525 машини в чужбина

На 755 места ще се проведат избори, наклонността демонстрира, че ще се резервира броят сред 700 - 800 секции в чужбина.

Това заяви непрекъснатият секретар на Министерството на външните работи Иван Кондов на брифинг по отношение на организацията на изборния развой, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Кондов сподели, че крайният период за формиране на секции е спазен.

„ Малко над 50 000 заявки са подадени за гласоподаване в чужбина този път ”, сподели той. Кондов изясни, че има малко над 700 000 изборни бюлетини и бумаги, които ще бъдат изпратени. „ До момента ЦИК са решили да бъдат изпратени 525 машини ”, изясни той.

Към сегашния миг позволение за формиране на изборни секции не е получено от Канада. „ Не имам вяра да имаме проблеми ”, акцентира Кондов.

„ Нямаме изясненост по кое време ще получим машините ”, сподели още той и добави, че постоянно са се надявали да ги получат по-рано, само че това зависи от дейностите, които би трябвало да се извършат по устройствата преди да бъдат предоставени на Министерство на външните работи.

„ Винаги сме желали машините 15-20 дни преди крайния период, само че не сме ги получавали ”, съобщи той и добави, че към седмица-седмица и половина би трябвало на министерството, с цел да доставят машините в секциите в чужбина. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР