На 74-ия ден от войната в Украйна руската армия извърши

...
На 74-ия ден от войната в Украйна руската армия извърши
Коментари Харесай

74 дни война: Руската армия извърши нови нападения в Украйна


На 74-ия ден от войната в Украйна съветската войска извърши нови набези против цивилен цели.

Около 60 души евентуално са починали след бомбардировка против учебно заведение в село Билохоривка в Луганска област, която съветската войска се пробва да превземе изцяло дружно с Донецка област.

6 ракети поразиха Одеса, където градът се готви за съветски десант.

В Мариупол от металургичния комбинат „ Азовстал “ бяха евакуирани и последните цивилни. Бойците от полка „ Азов “ обаче се заричат да продължат борбата до последния човек.

Властите в Киев търсят подпомагане от „ Червения кръст “ за извеждане и на ранените бойци от бранителите на „ Азовстал “. Пред представители на Световната здравна организация здравният министър на страната разгласи, че 40 здравни заведения са разрушени изцяло, а близо 500 са съществено развалени. Поразени са и стотици културни и исторически забележителности.

В навечерието на честванията в страните от някогашния Съветски съюз на края на Втората международна война, украинският президент Володимир Зеленски направи прочувствено послание към сънародниците си.

„ Нашето „ Никога “ продължи единствено 77 години. Изпуснахме злото. То се прероди. Отново и в този момент. Но никое зло не може да избяга от отговорност. Не може да се скрие в бункер “, сподели Зеленски в обръщението си.

В Украйна през днешния ден се отбелязва Денят на паметта и помиряването. В знак на съпричастност рок-певецът Боно изненадващо изнесе концерт в киевското метро. А Москва се готви за следващия церемониал на Червения площад в чест на 9 май.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР