На 72-годишна възраст ни напусна Живко Жечев, най-авторитетният и дългогодишен

...
На 72-годишна възраст ни напусна Живко Жечев, най-авторитетният и дългогодишен
Коментари Харесай

Напусна ни Живко Жечев, бивш генерален секретар на БФВ и един от най-уважаваните българи в FIVB и CEV

На 72-годишна възраст ни напусна Живко Жечев, най-авторитетният и дълготраен български представител в администрацията на Международната федерация по волейбол (FIVB). Той е някогашен общоприет секретар на Българска федерация по волейбол и един от най-уважаваните българи в структурите на Международната волейболна федерация - FIVB и Европейската конфедерация (CEV).

Живко Жечев е роден на 2 септември 1950 година в Павликени. Като волейболист играе в ЦСКА. Става притежател на Купата на КЕШ (б.р. сегашната Шампионска лига) с екипа на „ алените “ през 1969 година, както и е първенец на България с армейците. От 1992 до 1994 година е изпълнителен шеф на БФВ. От 1994 до 1998 година е общоприет секретар на федерацията. През годините е ръководител на Техническата комисия на FIVB, непрекъснат механически пратеник на мачове от Световната лига (б.р. сегашната Волейболна лига на нациите) както и дълготраен инструктор към FIVB.

Живко Жечев е и измежду основоположниците на Волейболната осведомителна система на FIVB за България, която е въведена през 1992 година. Изпълнява функционалностите на административен шеф на НВЛ до 2010 година.

Опелото ще бъде на 10 септември (събота) от 12,30 часа в църквата „ Свети Георги “ в квартал „ Дървеница “ в София.

Sportal.bg изрича най-искрени съболезнования на фамилията и околните на Живко Жечев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР