На 7 юни 2023 от 19 часа в столичната зала

...
На 7 юни 2023 от 19 часа в столичната зала
Коментари Харесай

Диригентски дебюти и творческо сътрудничество

На 7 юни 2023 от 19 часа в столичната зала " България " ще се състои концерт на Националния филхармоничен хор " Светослав Обретенов " в съдействие с Виенския университет за музика и театрални изкуства. Диригенти на концерта са студентите по хорово диригентство на проф. Алоис Гласнер: Родриго Самано Албаран, Гурам Цинцадзе и София Хутсишвили.


Програмата включва произведения от Джералд Финци, Йозеф Райнбергер, Джеймс Макмилън, Йоханес Брамс, Бенджамин Бритън, Феликс Менделсон-Бартолди и Ленард Бърнстейн. Концертът съставлява първа по рода си взаимна самодейност сред двете институции – тази на Софийската филхармония и на Виенския университет за музика и театрални изкуства.

Своеобразен координатор и основател на колаборацията сред НФХ " Светослав Обретенов " и Виенския университет е маестро Владимир Кираджиев.

За реализацията на концерта и репетиционния развой беседваме с проф. Кираджиев и тримата студенти, които споделят своите усещания и безредици от първата си изява като диригенти пред професионален музикален състав.
По обявата работи: Росица Михова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР