На 7 юли 2022 г. комуникационната общност у нас отбелязва

...
На 7 юли 2022 г. комуникационната общност у нас отбелязва
Коментари Харесай

7 юли е "Ден на ПР специалиста"

На 7 юли 2022 година информационната общественост у нас отбелязва професионалния си празник - " Ден на ПР експерта " с самодейността " Само истината ". С нея информационните специалисти ще заявят позицията си, подписвайки декларация за поддръжка на институциите в битката с пропагандата и подправените вести. Подробности по тематиката описа пред Радио София Диляна Йорданова – член на УС на Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО).
" Пред нас, като комуникатори стои предизвикването ние също да отбраняваме истината. Не можем да разчитаме само на сътрудниците публицисти и медиите, че те ще се борят. Ние сме комуникатори, това да споделяме вярната информация, правилните послания и истината е основополагащо за нашата специалност ", съобщи Йорданова.



Тя показа, че има разговор сред комуникаторите и публицистите, като по време на професионалния празник на ПР експерта ще има спорен панел, в който ще бъдат включени представители на всички информационни организации, в това число и Дружеството на практикуващите ПР към Съюз на българските журналисти.

" След първия ни спорен панел, който ще бъде на тематика " Каква би трябвало да е ролята на професионалните ПР организации за оправянето с инфодемията ", в която ще вземат присъединяване представители на всички информационни общности в страната, ще представим пред гостите комуникатори и пред общността тази декларация, с която в действителност желаеме да застанем на една страна с останалите информационни и браншови организации с цел да подкрепим прекъсването на дезинформацията, и да понижим инфодемията ", означи Йорданова.

Тя показа, че по-късно ще бъдат показани две книги на български преподаватели по връзки с обществеността. Първата е на доцент Димитрина Стефанова и доцент Славянка Ангелова, а втората на доктор Яна Събева.

Повече детайлности можете да чуете в звуковия файл.
По обявата работи: Никола Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР