На 65-годишна възраст почина Пол Алън. Мултимилиардерът бе съосновател на

...
На 65-годишна възраст почина Пол Алън. Мултимилиардерът бе съосновател на
Коментари Харесай

Почина Пол Алън. Съдбата на Сиатъл неясна

На 65-годишна възраст умря Пол Алън. Мултимилиардерът бе съосновател на „ Майкрософт”, а положението му от $21 300 000 000 по калкулации на „ Форбс” го нареждаше под №21 в листата на богаташите в света. Алън разгласи на 1 октомври, че е диагностициран с не-Ходжкинова лимфома, болест, която към този момент пребори през 2009 година Докторите му даваха положителни изгледи за излекуване, само че единствено две седмици по-късно земният му път откри своя край.

Смъртта на Алън, която е притежател както на Сиатъл сийхоукс, по този начин и на баскетболния Портланд трейл блейзърс, слага огромна въпросителна пред бъдещето на капиталовложенията му. Бизнесменът в никакъв случай не се е женил и няма деца. По закон приемник ще е сестра му Джоди, само че поради налозите за завещание не е ясно дали двата тима ще останат фамилна благосъстоятелност. Още повече, че приживе Алън нееднократно бе заявил желанието си преблодаващата част от капитала му да бъде раздадена на благотворителни организации.
Алън купува Сиатъл през 1996 година за сумата от $200 000 000 и осуетява преместването им в Анахайм. Като притежател той видя „ морските ястреби” участници в три Супербоула, като през 2014 година бе извоювана първата и единствена купа в историята им.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР