На 64-годишна възраст почина хърватският треньор Златко Кранчар, който води

...
На 64-годишна възраст почина хърватският треньор Златко Кранчар, който води
Коментари Харесай

Отиде си една от легендите на хърватския футбол

На 64-годишна възраст умря хърватският треньор Златко Кранчар, който води страната си на Световното състезание през 2006-а година. Като футболист Кранчар е играчът, който е капитан на Хърватия в първия мач след приемането на самостоятелност от Югославия.

" Известният хърватски футболист и някогашен хърватски треньор, татко на национала Нико Кранчар, умря на 1 март 2021-а година след малко, само че тежко заболяване. Той си отиде от този свят в 02.25 часа през нощта”, оповестиха от болница KB Merkur, където той бе признат за лекуване за първи път на 19-и февруари.

По първична, само че непотвърдена информация, Златко Кранчар (по прякор Цицо) на първо време е бил признат в болничното заведение в Задар поради проблеми с черния дроб, след което е бил превозен в Загреб.

Dinamova devetka, Zlatko Cico Kranjar, prerano nas je napustio u 65. godini ivota. Od njega se opraštaju mnogi prijatelji, oglasio se dirljivom objavom GNK Dinamo kao i Hrvatski nogometni savez.
Reakcije stiu sa svih strana
— HRT Sport (@HRTsport)
Той беше централен нападател и вкара 98 гола за в 261 мача. След това Kранчар се мести във виенския Рапид. Той става легенда на клуба, в който рита до 1990 година и вкара 106 гола в 201 мача. Кариерата му завършва с къси интервали в скромните австрийски клубове и Винерфелд.

Иначе за някогашна Югославия има 11 мача и 3 гола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР