На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси

...
На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси
Коментари Харесай

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничаваща заповед против Binance.US.

Искането на SEC се концентрира върху замразяването на активите на дружествата-майки на Binance.US, които дружно работят като BAM. Освен това в молбата на SEC се желае връщане на средствата на клиентите на Binance.US, както и други форми на обезщетение.

Освен това SEC прикани Binance, Binance. US и основния изпълнителен шеф на Binance, Чанпенг Джао, да показват своите причини против издаването на предварителна заповед. Това допуска, че регулаторният орган желае да наложи ограничавания преди правосъдния развой.

SEC също по този начин има за цел да задължи ответниците да дават съответна информация, като в същото време им попречи да унищожават, укриват или трансформират документи.

Регулаторният орган за скъпи бумаги акцентира спешността на тези ограничения, с цел да се подсигурява сигурността на клиентите. Той твърди, че обвинените поредно са нарушавали законите на Съединени американски щати и са проявявали неуважение към тях в продължение на дълъг интервал от време.

SEC посочи съществуването на голям брой нерешени въпроси по отношение на вътрешнофирмените транзакции и означи, че някои ответници настояват, че не попадат в юрисдикцията на съда.

Първоначално SEC повдигна обвинявания против Binance.US и обвързваните с нея лица на 5 юни.

За да разсее опасенията на обществеността, Джао съобщи, че в случай че заповедта бъде издадена, тя ще засегне само Binance.US, а не Binance.com.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР