На 6-и и 7 октомври БДЖ-Пътнически превози ЕООД ще организира

...
На 6-и и 7 октомври БДЖ-Пътнически превози ЕООД ще организира
Коментари Харесай

БДЖ ще ни изненада със специални композиции

На 6-и и 7 октомври " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД ще провежда атракционни пътувания по разнообразни направления в страната за феновете на железопътния превоз и ретро преносимия състав. Пътуванията са част от самодейностите на националния железопътен транспортьор във връзка отбелязването на 130 години от основаването на Български държавни железници – " 130 години пътуваме дружно ".

Атракционните влакове ще бъдат теглени от парни локомотиви и ще показват огромна част от историческото завещание на БДЖ. В съставите им ще бъдат и вагони от царската комбинация " Корона експрес " и държавния трен от 80-те години " Витоша експрес ".

Специалните композиции ще пътуват по следните направления:

На 6 октомври:

София - Мездра - Плевен - Мездра - София;

Горна Оряховица - Шумен - Варна.

 

На 7 октомври:

София - Септември - Пловдив - Карлово - София;

Варна - Карнобат - Стара Загора - Горна Оряховица.

Влакът на 06.10.18 година по маршрута София-Мездра-Плевен-Мездра-София, както и този на 07.10.18 година по маршрут София-Септември-Пловдив-Карлово-София ще бъдат теглени от парен локомотив № 05.01, а в съставите им ще бъдат включени персоналният вагон-салон на кралица Йоанна от " Корона експрес " и вагон-ресторантът от " Витоша експрес ".

Атракционните композиции по маршрут Горна Оряховица-Шумен-Варна в съботния ден и Варна-Карнобат-Стара Загора-Горна Оряховица в неделния ще бъдат теглени от парен локомотив № 16.27, а в съставите им ще пътуват персоналният вагон-салон на цар Борис III от " Корона експрес " и най-големият салонен вагон от царския трен.

Всеки от тези влакове ще бъде формиран и от пет вагона за настаняване на пасажерите. Всички пътуващи ще имат опция да прегледат особено прикачените вагони, като чиновници на БДЖ ще им опишат забавни обстоятелства по време на обиколката за всеки един от тях.

Цените на билетите са 18.00 лева за един сектор, 27.00 лева за два сектора и 45.00 лева за повече от два сектора или за билети отиване и връщане по маршрутите София-Плевен-София и София-Карлово-София. Билетите са с включени непокътнати места. Закупилите билети могат да стартират своето пътешестване от всяка една гара в секторите по маршрута на влаковете, на които те ще стопират.

За деца до 7-годишна възраст чиновниците на билетните каси ще издават безвъзмездни билети с нулева стойност против показване на документ, удостоверяващ възрастта им. Безплатните билети за децата са без право на прилагане на настрана седящо място.

Участъци са: София-Мездра; Мездра-Плевен; Горна Оряховица-Шумен; Шумен-Варна; София-Септември; Септември-Пловдив; Пловдив-Карлово; Карлово-София; Варна-Карнобат; Карнобат-Стара Загора; Стара Загора-Горна Оряховица.

Предварителната продажба на билети и резервацията на непокътнати места за пътешестване с атракционните влакове започва от през днешния ден 21 септември. Билети могат да бъдат закупени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР