На 59 години почина един от най-значимите поети на нашето

...
На 59 години почина един от най-значимите поети на нашето
Коментари Харесай

IN MEMORIAM: Отиде си големия пловдивски поет Борис Роканов

На 59 години умря един от най-значимите поети на нашето време Борис Роканов. Роденият в Кюстендил, само че живеещ в Пловдив създател има 6 стихосбирки, 2 книги за деца, на антологията „ Стих и четка, един план на Борис Роканов “ (1997), на две литературни анкети – с Екатерина Йосифова (2001) и Блага Димитрова (2002), на романа „ Шейсет и четири хиляди деветстотин двайсет и осем “ (2010). Неговата лирика е издавана в Италия, Германия, Унгария, Франция, Сърбия. Участва в сборника на британски език „ Поети на свободата “. Издател и уредник на поетични конгреси.

Автор е и на 18 независими изложения живопис в София, Пловдив, Варна и Бургас, както и на 2 плана: „ Борис Роканов и пловдивската лудница “ (София, „ Шипка “ 6, 2007) и „ Ангелушев&Роканов “ (София, Пловдив, Варна, 2007–2008).

" Отишъл си е Борис Роканов - един заслужен и важен български стихотворец. Бореше се самичък и гордо със живота, отгледа с а м три прелестни деца и написа паметни стихотворения и поеми. Докара си инфаркти и захарни заболявания, само че не си даде съвестта. Животът ни свърза, бях му кум и зная, че Поезията бе за него всичко.
Лек път, Боре! ", написа на стената си в обществената мрежа писателят Недялко Славов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР