На 58-годишна възраст почина актьорът Лъчезар Кацарски, съобщават от Драматичен

...
На 58-годишна възраст почина актьорът Лъчезар Кацарски, съобщават от Драматичен
Коментари Харесай

Почина актьорът Лъчезар Кацарски

На 58-годишна възраст умря артистът Лъчезар Кацарски, оповестяват от Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров ”-Благоевград.
" С голяма болежка оповестяваме, че през днешния ден ненадейно ни напусна обичаният от нас артист Лъчезар Кацарски ", пишат от театъра. Лъчезар Кацарски е през 1962 година в Благоевград.

Завършва Актьорско майсторство в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " в класа на проф.Николай Люцканов. От 1987 година до през днешния ден част от трупата на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров”. Лъчо несъменено бе един от най-любимите и любопитни артисти в нашата натрупа.

Обичан от публиката, обаятелен бунтовник, с неизчезваща усмивка и мощен дух, който беше компас за всички свои сътрудници и ще липсва доста!

Ролите му са неизборими: Мистър Айзъкс в „ Портретът на Дориан Грей “, Марко във „ Вампир “, Марко Попович във „ В полите на Витоша “, Алтум в „ Принцеса Турандот “, Зилов в „ Лов на диви патици “, Газ в „ Кухненският асансьор “, Едуард в „ Бягство от Москва “, Капитан Леоне във „ Волпоне “, Харкорт в „ Да си вземеш жена от село “, Лвов в „ Иванов “, Той в „ Пиеса 27 “, Професора и комита в „ Чернодрински се завръща вкъщи “, Вотрен в „ Дядо Горио “, Джери в „ Двама на люлката “ и доста други. Запомнящо се е и присъединяване му в киното - във кино лентата на Иван Андонов " Вампири, таласъми ".

Поклон пред паметта му!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР