На 58 години внезапно ни напусна Ясен Бориславов. Той имаше

...
На 58 години внезапно ни напусна Ясен Бориславов. Той имаше
Коментари Харесай

Напусна ни журналистът Ясен Бориславов

" На 58 години ненадейно ни напусна Ясен Бориславов. Той имаше надарено публицистично перо и остави запаметяващи се публикации по обществено-политически проблеми. Ясен притежаваше тънко възприятие за комизъм и прецизен нюх за думите, с които осмиваше мутрите, глупавите политици, неприятния усет. Освен колумнист на " Сега " той сътрудничеше и на публицистичния уебсайт " Редута ", учреден от доктор Тони Филипов.

Преди 8 години Ясен бе сполетян от тежко и нелечимо заболяване, което го изправи и пред неизброимите проблеми на българското опазване на здравето и идиотските бюрократични пречки на ТЕЛК. Прие го невъзмутимо и даже със самоирония. През лятото на 2021 година съумя да се пребори болните в неговото положение да не се явяват непрестанно пред безбройните комисии на здравната експертиза. Ясен беше и надарен учител по история на българската публицистика във Факултета по публицистика и всеобщи връзки, чийто ученик бе и той.

Със запаметяващ се жанр Ясен над 20 години води на страниците на " Сега " и кулинарната графа. Както е известно положителната храна върви с хубаво вино. Ясен беше и винен коментатор в профилираното издание DiVino.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР