На 50-годишна възраст в болница в нюйоркското предградие Уайт Плейн

...
На 50-годишна възраст в болница в нюйоркското предградие Уайт Плейн
Коментари Харесай

Проклятието на DMX

На 50-годишна възраст в болница в нюйоркското предградие Уайт Плейн умря рапърът DMX. Той беше признат предишния петък след сърдечен удар и догатки за свръхдоза опиати. Животоподдържащи системи го поддържаха във вегетативно положение, само че откакто уврежданията в мозъка не му разрешиха да се задейства още веднъж, скръбната новина се разнесе из света на хип хопа, написа life.dir.bg.

Каква е предисторията?

Преди време рапърът призна, че е бил в рехабилитационен център поради привързаност към дрога през 2019 година, откакто излежа присъда във федерален затвор поради данъчни измами. Съд в Манхатън откри, че той е пропуснал да заплати 1,7 милион $ налози от 2000 до 2005 година, като е прехвърлял пари сред сметки на свои мениджъри и съдружници.

Но проблемите на 50-годишният Ърл Симънс, както е същинското има на DMX, стартират доста, доста от дълго време.

В свое изявление с рапъра и деятел Талиб Куели, DMX разкрива, че стартира с използването на опиати, когато е 14-годишен, написа Mercury News. С дрогата го " среща " неговият тогава 30-годишен наставник в музиката, който му дава да пуши марихуана с крек.

" Този човек, този човек, този човек..., задавя се по време на изявлението си DMX, той ми даде най-хубавата част от живота ми - това е рапът, той ми беше като по-голям брат. " Той го вкарва в света на опиатите, което по думите на DMX e " най-голямото проклинание " за него.

" Тогава не пушех цигари, нито трева, нищо... Но той подаваше тази цигара и аз я пробвах. Тя ме извърши. Едва след това разбрах, че е била с крек. Защо би предизвикал това на едно дете? Той беше на 30 и знаеше, че се изучавам от него. Защо би сторил това на някого, когато знаеш, че ти подражава? ", споделя DMX.

Макар че до 14-годишна възраст не е опитвал марихуана и други опиати, както твърди рапърът, той е имал мъчно детство. В своята автобиографична книга " E. A. R. L.: The Autobiography of Dmx " разказва себе си като " нечовечен юноша ", който бяга от фамилията си поради принуждение и тормоз, и заживява на улицата и в общежития в Йонкърс.

Прякорът му DMX идва от редуциране на цялостния му псевдоним Dark Man X.

Рапърът неколкократно е имал проблеми със закона.

През 1998 година мениджърът му е прострелян в крайници в Ню Джърси и тогава полицията прави обиск на дома му там и DMX е упрекнат в нелегално владеене на опиати и оръжие.

През 2013 година го арестуват в Лос Анджелис за владеене на марихуана. Това е третият му арест за годината съгласно LA Times.

Също през 2013 година уеб сайтът TMZ улавя DMX да тича гол в хотел в Детройт. Той не е задържан и дава отговор на медиите по този начин " Imnotashamedofanythingigot " (Не ме е позор от нищо, което имам).

Друга ексцентрична концепция на DMX е тази да стане свещеник и да води свое лично паство.

" Няма да бъда духовник, само че ще бъда свещеник ", споделя рапърът през 2012 година, когато дава изявление, до момента в който се намира в пандиза.

" Надявам се да стигна до някого, да мога да докосна хората и да ги приближа към Бог ", споделя тогава DMX и добавя, че има проекти да издаде госпъл албум.

През 2020 година се появи последният му албум " X Is Coming ".

Но като най-хубав към момента се слави първият му албум " It's Dark And Hell Is Hot " от 1996 година, както и идващият, публикуван през 1998 година - " Flesh of My Flesh, Blood of My Blood ".

DMX има 15 деца. Най-малкото от тях - синът му Екзодъс, е от приятелката му Дезире Линдстром и е родено през 2016 година

Децата на рапъра са от общо девет разнообразни дами, в това число и от някогашната му брачна половинка Ташира Симънс, от която има четири. Двамата се ожениха през 1999 година и се разделиха през 2010, като останаха другари макар многочислените изневери и извънбрачни деца на артиста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР