На 5-ти февруари в Заседателната зала на Областна администрация –

...
На 5-ти февруари в Заседателната зала на Областна администрация –
Коментари Харесай

ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Плевен

На 5-ти февруари в Заседателната зала на Областна администрация – Плевен се организираха съвещания сред партии и обединения от партии за избиране на състав на Районната изборна комисия в 15-ти МИР – Плевен за изборите за нов парламент, които ще се проведат на 2 април.



На квотен принцип, парламентарно показаните партии имаха опция да изберат състав за РИК-Плевен.

Областният шеф на Плевен Иван Петков, който беше хазаин на срещата разясни, че местата за членове РИК-Плевен са разпределени както следва: ГЕРБ-СДС – 4, Продължаваме промяната – 3, за Движение за права и свободи 2 и за останалите партии и обединения по едно място.

Той посочи, че броят на членовете на РИК-Плевен остава неизменен – 13, без значение, че мандатите за 15-ти МИР – Плевен понижиха с един и станаха 8.



По време на консултациите, партиите не можаха да се обединят към една или няколко кандидатури. Участниците направиха две оферти за ръководител на РИК-Плевен, две за секретар, както и оферти за техни заместници.



При тази обстановка, материалите от извършените съвещания, дружно с подписан протокол ще бъдат изпратени в Централната изборна комисия, която да дефинира ръководител, зам.-председатели и секретар на РИК в Плевен.

Окончателното решение на ЦИК за състав на Районна изборна комисия – Плевен би трябвало да стане ясно до 10-ти февруари.

Радостин Василев от Продължаваме промяната разяснява, че откакто броят на мандатите за 15-ти МИР-Плевен понижа с един, политическите партии ще би трябвало да положат повече старания в борбата за оставащите мандати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР