На 5 октомври представяме българската ваксина срещу COVID-19. Това заяви

...
На 5 октомври представяме българската ваксина срещу COVID-19. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: На 5 октомври представяме българската ваксина срещу COVID-19

На 5 октомври представяме българската ваксина против COVID-19. Това съобщи проф. Андрей Чорбанов - шеф на департамент „ Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките и народен представител от Има Такъв Народ в последните два парламент в студиото на " Събуди се " на . По неговите думи преболедувалите нямат потребност от ваксина, тъй като имат отбрана. „ Всички резултати в международен проект демонстрират, че имунитетът на прекаралите COVID-19 е доста висок и на процедура те няма потребност да бъдат имунизирани. Това е един от главните моменти, които би трябвало да се дискутират ”, сподели той.

Според проф. Чорбанов антителата не са белег и фактор, който би трябвало да бъде отбелязван. " Те се синтезират от организма на прекаралите болестта, когато той продължава да се среща с хора, които са положителни във връзка с вируса, т.е. когато бъде предизвикан. Фактор на отбрана са други имунни съставни елементи, които подсигуряват отбрана на организма през по-дълъг интервал - за цялостен живот ”.

„ Ваксинацията би трябвало да бъде доброволна и от този аспект всеки един пълновръстен човек би трябвало да реши самичък за себе си доколко е подготвен да поеме риска от болестта или не ”, безапелационен бе Андрей Чорбанов. „ Всеки който се усеща заплашен и в случай че имунизацията е факторът, който ще го накара да не се усеща по този начин, би трябвало да се имунизира ”, уточни още той.

Той разяснява и нуждата от слагане на бустерна доза от имунизацията против COIVD-19. „ Допълнителни дози за ваксини в общия случай се слагат, когато организмът не е реагирал задоволително съответно. Дори и при БЦЖ имунизациите е по този начин. Навсякъде се вкарва такава доза най-много за възрастните хора. От този аспект третата доза се прави като аналог на другите ваксини ”, счита Чорбанов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР