На 5 октомври излезе „Виновни до доказване на противното“ –

...
На 5 октомври излезе „Виновни до доказване на противното“ –
Коментари Харесай

Лиан Мориарти: Докато пиша, използвам програма, ограничаваща достъпа ми до интернет

На 5 октомври излезе „ Виновни до доказване на противното “ – най-новият бестселър на Лиан Мориарти! Книгата е притежател на премията „ Роман на годината “ (2016 г.) от влиятелната читателска платформа Goodreads. Интервю с авторката показва издателство " Хермес ".
Разкажи ни малко повече за „ Виновни до доказване на противното “.
Това е история за една невероятна преживелица в един елементарен неделен следобяд. Надявам се да се хареса на читателите, да ги накара да се смеят и плачат по едно и също време.
Откъде почерпи ентусиазъм за този разказ?
От действителна обстановка, на която станах очевидец по време на едно барбекю. Седмици наред не спирах да мисля за случилото се там. Няма да издам нищо обаче, защото е прекомерно близо до сюжета на книгата.
Приятелството и фамилията са съществени тематики във „ Виновни до доказване на противното “. Колко значими са те за теб в персоналния ти живот?
Изключително значими. Те са опората, която ми оказва помощ да оставам жив.
Книгата „ Големите дребни неистини “ беше екранизирана от HBO и събра доста номинации за най-престижната телевизионна премия „ Еми “. Как реагира, когато научи за това?
Бях същински въодушевена. Не си припомням по какъв начин тъкмо реагирах, само че най-вероятно съм употребила мотива като опрощение да си налея малко шампанско.:)
Следващата ти книга, която ще бъде филмирана – този път на огромен екран, е „ Тайната на моя брачен партньор “. Кой ще изиграе основната роля?
Блейк Лайвли! Обожавам я!
А кой ще е сценарист на продукцията?
Не съм аз, за благополучие.:) Сценаристът, който ще има сложната задача да приспособява книгата, е Дейвид Е. Кели. Трудна, защото отстранявам прекомерно доста време и внимание на мислите на героите, а при филмите от по-голямо значение са дейностите им.
Живееш в Сидни – в каква степен те въодушевява този град?
Винаги употребявам Сидни за фон на романите си, защото го познавам задоволително добре и доста го одобрявам.
Как си представяш идеалната среда за писане?
Преди бях надалеч по-придирчива във връзка с изискванията, в които пишех. Сега единственото, което ми е нужно, е време. То е извънредно скъпо за мен и не обичам да ме прекъсват, до момента в който работя. Имам потребност и от неограничени ресурси от шоколад.
В началото, започвайки дадена книга, постоянно ми е мъчно – жестикулирам бурно, нервирам се и пия голямо количество чай. Но откакто историята набере скорост, стартирам да се развличам. Именно в този миг правя оценка какъв брой обичам писането. Докато пиша, употребявам стратегия, която лимитира достъпа ми до интернет, тъй като без нея евентуално в никакъв случай нямаше да завърша нито една от книгите си. (Смее се.)
Кои са създателите, които те въодушевяват?
Много са: моята добра другарка Джоджо Мойс... Ан Тайлър, Кейт Аткинсън, Кейт Мортън, Тони Джордан... да, в действителност са доста.
Какво четеш сега?
Чета ръкописа на новата детска брошура на сестра ми – Джаклин Мориарти. Невероятен е.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР