На 5 октомври 2019 г. започва петото издание на кино-литературния

...
На 5 октомври 2019 г. започва петото издание на кино-литературния
Коментари Харесай

Акцентите в програмата на CineLibri 2019

На 5 октомври 2019 година стартира петото издание на кино-литературния фестивал CineLibri. Международното събитие тази година ще мине под мотото " Петото измерение ".

В продължение на 15 дни, в общо седем града в страната (София, Пловдив, Варна, Бургас, Габрово, Велико Търново и Стара Загора) ще бъдат показани нови кино и литературни заглавия с посетители от разнообразни страни.

Откриването на CineLibri е в зала 1 на НДК на 5 октомври с кино лентата на РОман Полански " Офицер и разузнавач ". Той бе показан преди броени дни на кинофестивала във Венеция, с първата прожекция след премиерата е точно в София.


"Офицер и разузнавач "

Кино програмата на тазгодишното издание включва над 55 кино лентата от няколко континента. В спортната част са включени 10 кино лентата, като измежду тях има и българско присъединяване - " Снимка с Юки ".

Журито, което ще прави оценка кандидатите, е от петима членове, с ръководител Кристоф Ламбер . Големият победител ще бъде разгласен на 13 октомври, когато е и прожекцията на " Тази, която не съм " с Жулиет Бинош.


"Тази, която не съм "

Специална част от CineLibri и тази година са галата вечери на другите страни - Израел, Ирландия, Испания, Швеция, Германия, Франция, Унгария и Япония . Най-много на брой в програмата са френските филми - 10, а унгарците вършат своят дебют на фестивала.

Прожекцията на кино лентата " Сладка бобена паста " е част от дните на японската просвета. Четири кино лентата попадат в звездната селекция на CineLibri, а по време на фестивала ще можем да гледаме и седем документални кино лентата, измежду които " Чернобилна молитва " и " Да се изгубиш преднамерено " на влогъра Крис Захариев.


"Сладка бобена паста "

По време на фестивала ще можем да гледаме още три български кино лентата - " Безкрайната градина ", " Далеч от брега " и " Лора от заран до вечер ".

" Далеч от брега " с премиера по кината

История за спектакъл, социализъм и още нещо

Нов спектакъл НДК, Театър " Азарян " и спектакъл София също са част от програмата с културни събития на CineLibri с три постановки по книги - " Променяне ", " Козметика на врага " и " Вечерята ".

За първи път CineLibri е част от културния календар на София. Цялата стратегия можем да намерим на страницата на фестивала.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР