На 4 декември Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет,

...
На 4 декември Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет,
Коментари Харесай

София вече има свой Коледен парк

На 4 декември Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет, в наличието на уредниците Косара Чигирева и Левена Лазарова, ръководителя на Пазари Запад - Галина Бежанска, и общински съветници, откри тържествено – със запалване на светлинките и духова музика от Brazz ViliDJ.

Хиляди софиянци посетиха Площад Славейков през неделния ден и се любуваха навълшебната коледна декорация, дринк зоната, коледната гора от живи елхи, шопинг зона от дървени къщички с творбите на най-талантливите създатели на приложно изкуство и художествени занаяти, фермерски артикули от български производители.

Общо 35 създатели ще показват своите творби в 22 дървени къщички за интервала до 30 декември. Сред създателите на приложни изкуства и занаяти са едни от най- известните и обичани създатели и техните марки – Miss Me Today?, Chaika, Epoque Candle, “Джунджурийки за душата ”, “Китна арт ”, Little Rose Field, които оферират страхотни хрумвания за дарове.

Първата седмица марките “Енергия от ядки ”, “Черноморски улов ” и шоколади Bernand показват лична продукция от гурме специалитети за у дома, а Chilli Hills, Holy Smokes BBQ, Downtown Create Your Taste, Little Chefs и Natur Baked Raw дават отговор за вкусното ядене на място в традицията на стрийт фуд културата.

В рамките на парка има и две благотворителни къщички, в които през първата част на феста са показани Светът на Мария, Творилница и Каритас, които показват продукция на хора с психологични проблеми, специфични потребности, бежанци и други уязвими групи.

Фестивалът се организира с общителното подпомагане на Столична община, Столичен общински съвет, Пазари „ Запад “ и Район Средец. Организатор на събитието е екипът на уеб страницата Момичетата от града и Mish Mash Fest, един от най-популярните и сполучливи крафт базари в България, с над 7-годишна история и 60 издания.

В традицията на фестивала е постоянно отличната селекция от самостоятелни създатели и дизайнери, положителната организация, празничното въодушевление и големият интерес към всяко едно издание.

На фестивала ще се изявят детски и юношески хорови и музикални обединения, както и одобрени имена от българската джаз, етно, госпъл и поп музикална сцена като Милица Гладнишка, Миленита, Дия, Тони и доста други. Всички искащи да си оставят

паметен спомен ще могат да се снимат на специфичния фотокорнер, а през уикенда ще има специфични работилници за пакетиране на дарове.
Коледната гора се състои от живи елхички от Коледна-Елхичка.com, които след това ще бъдат върнати за доотглеждане в разсадника на организацията на ул. Витошко лале, тъй че следващата година да може още веднъж да ни радват.

Коледен парк София кани столичани и посетители на столицата до 30-ти декември на Площад Славейков, където да отброят дружно дните до празника и да споделят чудния коледен дух.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР