На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и

...
На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и
Коментари Харесай

Плащаме данъците до 1 август за второто тримесечие на 2022г.

На 31 юли изтича крайният период, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили приходи на физически лица отвън трудов контракт и са задължени да им удържат налог, би трябвало да подадат по електронен път заявления за второто тримесечие на 2022 година

Тъй като тази година 31 юли е в неделя, крайният период изтича на 1 август, понеделник, прецизират от Националната организация за приходите (НАП). Това е и последният ден за внасяне на удържания налог към бюджета.

Най-бързо и елементарно заплащането се прави посредством виртуален ПОС в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Физическите лица, които са получили приходи от наем или от друга стопанска активност, изплатени през второто тримесечие, също афишират до 1 август пред Национална агенция за приходите дължимите от тях предплатени налози.  

 istock istock
В същия период се заявяват и окончателните налози върху приходите от дивиденти и ликвидационни дялове, както и удържаните дефинитивни налози върху приходите на задгранични физически лица у нас (например върху хонорари за услуги, неустойки, компенсации, стипендии за образование в България, приходи от лихви и други).

Информация за декларирането и заплащането на налозите можете да получите в уеб страницата на приходната организация - www.nra.bg или от Информационния център на Национална агенция за приходите: 0700 18 700, съгласно цената на съответния оператор.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР