На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

...
На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
Коментари Харесай

Изтича срокът за поправка на грешки в данъчната декларация

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи заявления от физическите и юридическите лица, напомни Националната организация по приходите.

Гражданите и компаниите имат опция еднократно да трансформират данни, посочени надлежно в годишната декларация за облагане на приходите на физическите лица и във формуляра за облагане с корпоративни налози на юридическите.

Времевият " кулоар ", в който данъкоплатците имат право да отстранят неточности при попълването, е друг за компаниите и за физическите лица.

За жителите той от 1 май до края на септември.

Началната дата следва крайния период за подаване на деклациите за облагане, който тази година изтече на 30 април.

Възможно е човек да се сети в следствие за приходи, които е пропуснал да впише.

Или пък в това време да научи, че може да употребява някакво облекчение.

Или като преглежда документите, да откри, че е попълнил неправилна сума.

В тези случаи просто би трябвало да се подаде така наречен коригираща декларация. Важно е да се знае, че опцията за ремонти се дава единствено един път.

И че след 30 септември никави корекции повече не могат да се вършат.

За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, както и за физическите лица, извършващи активност като търговци, времето за подаване на коригираща декларация тече от 30 юни до 30 септември.

Те подават коригиращата си декларация онлайн, посредством електронните услуги на приходната организация, налични с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или с електронен автограф.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи от или на телефона на Национална агенция за приходите - 0700 18 700 на цена, съгласно цената на съответния оператор, напомнят от приходната организация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР