На 30 декември, на официална церемония в Посолството на Република

...
На 30 декември, на официална церемония в Посолството на Република
Коментари Харесай

Аз тренирам таекуондо“ – победителите!

На 30 декември, на публична гала в Посолството на Република Корея в България, бяха наградени призьорите от провелото се онлайн съревнование " Аз упражнявам таекуондо " в наличието на Н. Пр. Джънг Джингю - дипломат на Република Корея.

Посланик Джънг поздрави спечелилите и посочи, че тяхната функционалност е извънредно значима, защото те са посланици на таекуондо и способстват за популяризирането на това бойно изкуство по целия свят. В онлайн предизвикването имаше участници от всички възрасти - от шест до седемдесет години, мъже, дами и деца, професионални спортисти и дилетанти, които изпращаха видеа със своите пумсе осъществявания с хаштаг #2020taekwondobulgaria през целия месец декември.
 Снимка 511875
Източник:

Кампанията, проведена от Посолството на Република Корея в България, Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо и Национална Спортна Академия " Васил Левски ", беше част от самодейностите, свързани с 30-тата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред Република Корея и Република България. " Аз упражнявам таекуондо " имаше за цел освен да запознае българската аудитория с философията и хубостта на бойното изкуство и олимпийски спорт, само че и да засилва спортуващите таекуондо и всички, които търсят приятна и безвредна физическа интензивност вкъщи в предизвикателния интервал на обществена изолираност.

Актуалната конюнктура задължи надпреварата да се случи напълно онлайн, а професионално жури с присъединяване на една от най-хубавите ни художествени гимнастички Боряна Калейн и преподавателят по спортна гимнастика в НСА доцент Добри Добрев, дадоха оценките си за артистичността и прецизността на участниците отдалечено. Общият награден фонд, за който се състезаваха всички участници в онлайн надпреварата, беше 3 600 лева , а първите трима във всяка от шестте категории получиха надлежно по 100, двеста и триста лв..
 Снимка 511873
Източник:

Ето и спечелилите:

Категория 1

1-во място

Виктор Вангелов

2-ро място

Илиан Песаров

3-то място

Карим Ал-Ариани

Категория 2

1-во място

Марина Събчева

2-ро място

Симона Маринова

3-то място

Ирина Шаркова

Категория 3

1-во място

Шади Абуд

2-ро място

Зейн Хамза

3-то място

Ангел Иванов Ангелов

Категория 4

1-во място

Мартина Атанасова

2-ро място

Дария Гирова

3-то място

Aлександра Димовa



Категория 5

1-во място

Теодор Пенчев

2-ро място

Александър Фам

3-то място

Петър Николов

Категория 6

1-во място

Спасиана Григорова

2-ро място

Ася Борисова

3-то място

Ванеса Маркова

Състезанието беше предшествано от поредност видео уроци с водещи Димитър Аврамов и Ива Борисова, основани особено за задачата по самодейност на Посолството на Република Корея. Цялата серия с видео уроци остава налична в YouTube канала на, и за всички, които имат предпочитание да подобрят своите таекуондо уменията и през новата година. А Българската Национална Телевизия възнамерява излъчванията на обучителните видеа в програмата си през новия ефирен сезон.
 България взе 3 златни и общо 12 медала от Европейското клубно състезание по таекуондо
България взе 3 златни и общо 12 медала от Европейското клубно състезание по таекуондо

Всичко това се случва в условия на пандемия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР