На 30.11.2022 г. в Окръжна прокуратура-Ловеч се проведе работна среща

...
На 30.11.2022 г. в Окръжна прокуратура-Ловеч се проведе работна среща
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Ловеч проведе работна среща с представители на местната власт и на правоохранителните органи с цел противодействие на престъпността

На 30.11.2022 година в Окръжна прокуратура-Ловеч се организира работна среща с представители на локалната власт и на правоохранителните органи в региона.

На срещата участваха Димитър Димитров – зам. областен прокурор на Окръжна прокуратура – Ловеч, Светла Иванова – прокурор и представител на Оперативна програма – Ловеч, Калина Кънчева – и.ф. областен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч, Даниел Колев – зам. кмет на Община Ловеч, Христо Христов  – шеф на Търговско дружество „ ДАНС “ – Ловеч, Станислав Великов – Директор на ОДМВР – Ловеч и Катина Латинова – основен проверяващ служител на реда.

Димитър Димитров обясни, че срещата е инициирана по отношение на извършено национално заседание на Прокуратурата на Република България на тематика „ Противодействие на разпространяването на наркотични субстанции измежду децата, битова престъпност, закононарушения по превоза и активизиране на разговора с жителите и решение на проблемите по места от подготвеност на Прокуратура на Република България “. Той означи, че и. ф. областен прокурор районна прокуратура – Ловеч Калина Кънчева към този момент е провела такива срещи с представители на локалната власт и началниците на районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи в района. На тези срещи са сложени на разискване наболели проблеми, каквито са държането и използването на наркотични субстанции, шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, битова престъпност, както и проблеми от локално естество, съответно за всяка община.

Станислав Великов, шеф на ОДМВР – Ловеч, показа настояща информация по отношение на престъпността в района. Констатира се понижение на общия брой закононарушения от началото на годината, в съпоставяне със същия интервал на 2021 година Статистиката демонстрира нарастване на кражбите, на случаите на ръководство на МПС под въздействието на опиати, на общия брой настъпили ПТП и  е  нараснал броя на ранените при транспортни катастрофи лица. Отново се установи, че най – доста ПТП стават в правата с. Микре – с. Голец – с. Сопот. Проблем, с който се сблъсква ОД Министерство на вътрешните работи – Ловеч е незадоволителният брой дрегери.  Не са регистрирани закононарушения, свързани с трафик на хора. На територията на региона са хванати 14 незаконни мигранти.

Димитър Димитров заключи, че спрямо данните от страната, района е с положителни статистически индикатори, което се дължи и на положителната предварителна защита от страна на ОД Министерство на вътрешните работи – Ловеч.

Бе подложен въпрос към представителя на Община Ловеч по отношение на осветлението на пешеходните пътеки, в която тенденция е предоставена контролна инспекция от страна на Оперативна програма – Ловеч, защото те не са задоволително осветени, тъмни са или изобщо липсва осветяване. Той акцентира също, че следва да се обърне изключително внимание на разпространяването на наркотични субстанции към учебните заведения и при опция да се намерения за видеонаблюдение в регионите към образователните заведения.

От страна на локалната власт бе стихотворец ангжимента да се положат старания за подобряването на осветеността на пешеходните пътеки, ситуирани по главните пътни артерии на общинския град.

Зам. кметът господин Д. Колев пое ангажимент да обмислят взаимно с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи проект за дейности и създаване на видеонаблюдение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР