На 29 януари 2021 г. Върховният касационен съд (ВКС) потвърди

...
На 29 януари 2021 г. Върховният касационен съд (ВКС) потвърди
Коментари Харесай

Влизат в сила присъдите на участници в ОПГ за измами, ощетили бюджета със 778 бона

На 29 януари 2021 година Върховният касационен съд (ВКС) удостовери наказването от 7 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на Петър Т., приет за отговорен от две правосъдни инстанции за управление на проведена пристъпна група за данъчни закононарушения.

От януари 2011 година до 03.07.2012 година ръководеното от него незаконно съдружие ощетило държавния бюджет със 778 868 лв. невнесен Данък добавена стойност от търговски сдружения, регистрирани в разнообразни селища на страната.

Със същото решение Върховен касационен съд удостовери и наложената присъда от 4 години „ отнемане от независимост “ за участника в незаконното съдружие Ивайло С.

Върховните магистрати са счели, че наказванията на Петър Т. и Ивайло С. са вярно индивидуализирани и не се постанова коригирането им с оглед персоналния им принос, тежестта и най-много високата социална заплаха от незаконните им действия.

Останалите двама участници в групата са наказани на „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено за период до 5 години.

Осъдените лица бяха привлечени в качеството на обвинени през 2012 година по едно от първите досъдебни производства на Специализираната прокуратура за закононарушения против данъчната система. Те бяха предадени на съд за това, че в изискванията на продължавана незаконна активност, съставяли неистинен данъчни фактури за доставки на търговски сдружения (без да са налице доставки), отразявали ги в дневниците за покупки и в данъчните доклади, с което е било избегнато установяването и заплащането на изискуем от сдруженията Данък добавена стойност в изключително огромни размери.

Освен санкции „ отнемане от независимост “, на членовете на незаконното съдружие е наложена и конфискация на част от имуществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР