На 29-ти декемвриБългарският земеделски народен съюз (БЗНС) празнува своето създаване.По

...
На 29-ти декемвриБългарският земеделски народен съюз (БЗНС) празнува своето създаване.По
Коментари Харесай

123 години от основаването си отбелязва днес БЗНС

На 29-ти декемвриБългарският аграрни национален
съюз (БЗНС) чества своето основаване.

По този мотив, ръководителят на Областното настоятелство наБЗНСи член на Управителния съвет – инж.Милчо Илиев изпрати приветствено писмо до медиите.

" Нека не забравяме, че преди 123 години от всички краища на страната се събират стотици земеделци, интелектуалци и представители на българския народ, без разлика на религия и
обществена принадлежност, призовани от обявата във вестник „ Земеделска отбрана “ от Цанко Церковски: „ Възвание към българските земеделци “, с цел да се организира Учредителния събор в постройката на читалище „ Съгласие “ в градПлевен.

Идеологията и Програмата на съюза, залегнали през далечната 1899 година следват правилата на демократичните обичаи на
българския народ и одобрените всемирен полезности и морал.
Днес концепциите на Цанко Церковски, Янко Забунов, Димитър Драгиев, Юрдан Пекарев, не стигат до младото потомство, което избира други специалности и градски живот по справедливи аргументи.
В сегашните спорни годинипризивът на Учредителите на Български земеделски народен съюз за сдружаване, за да се усъвършенства икономическото състояние на хората в селските региони е извънредно настоящ.

След 45 години целенасочена политика за ликвидиране на българското село и още 30 години „ народна власт “, която не съумя да сътвори междинна земеделска класа в България, е извънредно време Български земеделски народен съюз да се трансформира в ефикасен водач на земеделските среди и да промени гибелната политика в интерес на крупното земеделие.

Принципите на Александър Стамболийски, са отправени преди толкоз години като че ли към актуалните законотворци. Днес Български земеделски народен съюз има цялостното право да се разгласи за промяна и връщане на този занаят още веднъж в ръцете на същинските земеделци, чиято задача е да възродят и разсънят българското село.
Пожелавам Български земеделски народен съюз да откри най-накрая верните сътрудници и да заеме своето почтено място в българската политика ".

Инж.Милчо Илиев
29 Декември 2022 година
гр. Плевен
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР