На 29.03.2021 год. в офисът на сдружение Местна инициативна група

...
На 29.03.2021 год. в офисът на сдружение Местна инициативна група
Коментари Харесай

МИГ Самоков подписа административен договор по мярка 7.5 от ВОМР

На 29.03.2021 год. в офисът на съдружие Местна инициативна група Самоков бе подписан тристранен административен контракт за даване на безплатна финансова помощ по размер 7.5 „ Инвестиции за обществено прилагане в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура “ от тактиката за водено от общностите локално развиване на МИГ Самоков. Одобреното планово предложение с название „ Преустройство на здания с идентификатор №15285.7.120 по проекта на с. Говедарци за обособяването им в Туристически информативен център “ с бенефициент Община Самоков е на стойност 297 603,01 лева, финансиран по ПРСР 2014-2020г.

 Приключи вторият огромен инфраструктурен план на Самоков Приключи вторият огромен инфраструктурен план на Самоков
Приключи и вторият огромен инфраструктурен план, който Община Самоков завоюва и осъществя, посредством финансиране по Програма за развиване на...
Одобреното планово предложение включва действия за ремонт на постройките в общински парцел, някогашен музей с повърхност 130кв.м. ще бъде преустроен като туристически информативен център, втората двуетажна постройка с повърхност 71 кв.м ще бъде преустроена и оборудвана в постройка за етнографска експозиция, а третата постройка с повърхност 37 кв.м ще бъде ремонтирана и обособена за обслужваща постройка.. Ще се инсталира и устройство за нанагорнище на стълби за инвалидни колички за основаване на налична среда. Туристически информативен център ще има обособена зала за експониране на локалното естествено и културно-историческо завещание, като ще разпространява познания, умения и опит измежду локалното популацията, посетители и туристите. Туристическият информативен център ще бъде оборудван със модерна компютърна, аудио и образна техника.
Тристранният контракт бе подписан от господин Васил Грудев изпълнителен шеф на Държавен фонд Земеделие от страна на фонда, господин Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков подписа контракта от страна на бенефициента и в качеството му на ръководител на управителния съвет на сдружението от страна на Местната инициативна група.
Изпълнението утвърденото планово препоръчани ще способства за развиването на туризма на територията на община Самоков и основаването на инфраструктура за хора с увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР