На 28 ноември 2022 г. ще има значителни валежи от

...
На 28 ноември 2022 г. ще има значителни валежи от
Коментари Харесай

Жълт код за дъжд и сняг в 11 области

На 28 ноември 2022 година ще има обилни превалявания от дъжд и сняг в 11 области от Централна и Източна България. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

За тези 11 области е публикуван жълт код. 

На доста места в страната ще има превалявания от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета - от сняг, тук-там там ще се образува тънка снежна завивка. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, по Черноморието до 7°-8°, в София - към 0°.

През деня времето ще се задържи облачно. Валежите в Западна България ще спрат, а в Централна и Източна ще се усилят и тук-там ще са обилни. В Предбалкана ще вали сняг. В Лудогорието и Източните Родопи преваляванията ще са от дъжд и сняг. Ще духа до сдържан, в източните региони до мощен североизточен вятър, с който ще продължи да нахлува леден въздух. Към 14 часа температурите ще бъдат сред 3° и 8°, в крайните югозападни региони и по Черноморието до 10°-11°.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 5°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания, обилни на юг от Бургас. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР