На 28 и 29 май 2021 година Пазарджик отново ще

...
На 28 и 29 май 2021 година Пазарджик отново ще
Коментари Харесай

Реми Тоин идва в Пазарджик за Фестивала на мажоретните съста...

На 28 и 29 май 2021 година Пазарджик още веднъж ще е хазаин на Десети юбилеен фестивал на мажоретните сформира " Слънчева Бесапара ". Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета господин Тодор Попов и с финансовата поддръжка на общината.

В тазгодишното издание на Фестивала, макар комплицираната коронавирус конюнктура, ще се включат мажоретки от 7 града, разпределени в четири възрастови групи, заяви Емилия Спасова, шеф на ОДК – Пазарджик. Те ще се състезават в четири категории: марш-парад 100 метра с батон, марш-парад 100 метра с пом-пони, комбинация с батон и комбинация с пом-пони на сцена. Пазарджишкият мажоретен състав „ Мистерия” при Общински детски комплекс ще се състезава във всички възрастови групи с над 120 деца.
Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните сформира ще се борят и за специфичните награди за най-чаровна мажоретка; истинска хореография; визия; специфичната премия на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – огромната премия - Приз " Слънчева Бесапара’ ".

Откриването на Мажоретния фестивал е от 17.30 часа пред Община Пазарджик на 28 май със специфичното присъединяване на Реми Тоин. Реми дружно с девойките от Диско денс и мажоретен състав „ Мистерия “ при Общински детски комплекс – Пазарджик и всички участници във фестивала ще танцува на международната сензация Jerusalema, която се трансформира във въодушевяващ знак на вярата за хората, борещи се с вируса. Песента, която въодушеви света да танцува, въодушеви и нашите ръководители, които одобриха танцувалното предизвикателстово и дружно с Реми приготвиха танц на вярата и обединяването. След това стартира спортна категория марш-парад 100 метра с батон и пом-пон. На 29 май от 10.00 часа надпреварата ще продължи в спортна зала „ Васил Левски”.

Фестивалът е най-големия конгрес от този жанр в България и на него влиятелна съдийска комисия ще прави оценка достиженията на всички мажоретни сформира.

*Източник - Общински детски комплекс
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР