На 28 февруари отбелязваме Международния ден на хората с редки

...
На 28 февруари отбелязваме Международния ден на хората с редки
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на хората с редки болести

На 28 февруари означаваме Международния ден на хората с редки заболявания, който по традиция се организира в последния ден на февруари.

Навсякъде по света пациентски организации и техните сътрудници сплотяват напъните си, с цел да привлекат вниманието на обществото към проблемите на страдащите и възстановяване на грижата за тях.

За единадесета поредна година, под интернационалното мото – "Покажи своята необичайност, покажи своята съпричастност “, Националният алианс, посредством координатори и доброволци, локални управляващи, институции и медии, провежда в 19 града отбелязването на Международния ден на хората с редки заболявания.

Информационни акции, конференции, спортни изяви и тематични кръгли маси ще има в София, Пловдив, Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, Шумен, Сливен, с. Коритен –Добричко, Хасково, Харманли, Ракитово, Велинград, Петрич, Сандански, Кюстендил и Враца.

Днес тъкмо в 13.00 часа всички участници ще пуснат в небето балоните на вярата и ще вдигнат ръце в символ на съпричастност. Събитието ще бъде финализирано с изиграването на българско хоро - признак на честванията за 2018 година.

По случай Международния ден на хората с редки заболявания, студенти от Медицинския филиал в Шумен ще раздават осведомителни материали на жителите пред постройката на регионалната администрация. Там, в 13.00 часа, всички участници в самодейността ще пуснат в небето разноцветни балони в символ на съпричастност с хората с редки болести.

Идеята на доброволците е да се притегли вниманието на обществото към проблемите на страдащите от разнообразни редки болести и към нуждата от възстановяване на здравната просвета на популацията, означават от общинския пресцентър.

От там прецизират, че самодейността се организира с поддръжката на община Шумен и на Медицинския филиал в регионалния град.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР