На 27 януари световната демократична общност отбелязва Международния възпоменателен ден

...
На 27 януари световната демократична общност отбелязва Международния възпоменателен ден
Коментари Харесай

Румен Радев: България е успяла да съхрани живота на своята еврейска общност

" На 27 януари международната демократична общественост отбелязва Международния възпоменателен ден на жертвите от Холокоста. Тази голяма покруса, предизвикала неимоверни премеждия, ни задължава да си спомним за отнетите по извънредно нечовечен метод животи на милиони хора, измежду които 6 милиона евреи, единствено заради това, че са принадлежали към различен етнос.
Решението за отбелязване на тази дата съответствува с други знакови годишнини, свързани с края на Втората международна война, с основаването на Организацията на обединените народи и има за цел да означи общочовешкия блян за обективен и кротичък свят за всички нации ", написа във Facebook президентът Румен Радев.
 Бойко Борисов с коментар за жертвите на Холокоста Бойко Борисов с коментар за жертвите на Холокоста
" Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста всяка година ни напомня какъв брой скъпи са демокрацията и мирът. Припомня ни, че е имало в...
В началото на 2020 година дружно с политически водачи от 50 страни отбелязахме 75-ата годишнина от освобождението на концентрационния лагер в Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Тогава имах опция с горделивост да заявя, че с помощта на самоотвержените старания на гражданското общество, на политици и на достойните си религиозни водачи, България е съумяла да запази живота на своята еврейска общественост от към 50 хиляди души.
Свидетелство за това са имената на българските праведници, увековечени в мемориала „ Яд Вашем “, посветили своята авторитетна социална активност на избавяне от крах на своите съседи, съученици, сътрудници и другари евреи.
Поклон пред паметта на починалите! Нека помним тяхната загуба, тъй като в случай че заличим загатна, би означавало те да умрат още веднъж, написа още президентът.
Думите на премиера Бойко Борисов по тематиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР