На 27 март Комисията за търговия със стокови фючърси на

...
На 27 март Комисията за търговия със стокови фючърси на
Коментари Харесай

Биткойн се върна над $28,500 – крипто пазарите отбелязват значителни печалби

На 27 март Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC) подаде иск против Binance и нейния основен изпълнителен шеф Чанпен Джао, което докара до спад на цената на Биткойн с към 4.7% до $26,670.

Това не е първият случай, в който Binance е обект на следствие , защото компанията е била проверявана от CFTC, Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC), Службата за вътрешни доходи (IRS) и федерални прокурори.

Въпреки отрицателните вести въздействието на корекцията на цената на Биткойн беше лимитирано заради сполучливата продажба на активи от Silicon Valley Bank на First Citizens BancShares с отстъпка от $16.5 милиарда.

Освен това First Citizens BancShares получи изключителна кредитна линия от Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC), с цел да компенсира евентуални бъдещи загуби. Тази вест оказа позитивно въздействие върху цената на Биткойн.

Въпреки това в крипто промишлеността породи в допълнение напрежение, откакто препоръчаната продажба на Voyager Digital на Binance.US беше краткотрайно спряна от федералния арбитър на Съединени американски щати Дженифър Риърдън от Окръжния съд на Съединени американски щати в Ню Йорк, която на 27 март удовлетвори настояването за изключително прекъсване.

Инвеститорите са обезпокоени от евентуалните последствия от правосъдния иск на CFTC против Binance и възходящия надзор от страна на регулаторните органи. Ако ограничавания, сходни на тези, наложени на обичайните финансови институции, бъдат наложени и на крипто промишлеността, това може да се отрази на цената на BTC и други криптовалути .

Въпреки тези провокации, цената на Биткойн се увеличи с повече от 6% през последните 24 часа, като все още на писане на публикацията се търгува малко над $28,500, съгласно CoinMarketCap . Освен това множеството алткойни означават обилни облаги, като XRP на Ripple се усили с над 18% през последните 24 часа.


 


Важно е да се означи, че устойчивостта на цената на Биткойн е обвързвана с по-широкия финансов пазар. По този метод напъните за стабилизиране на международната стопанска система и понижаване на волатилността на обичайните финансови пазари биха могли да окажат позитивно влияние върху цената на BTC.

Въпреки неотдавнашните пазарни разтърсвания и засиления регулаторен надзор, дълготрайните вероятности на Биткойн остават мощни. Все повече институционални вложители и всеобщи компании възприемат цифровия актив, което придава на криптовалутата спомагателна надеждност и легитимност.

Тъй като Биткойн продължава да се развива и съзрява, способността му да преодолява стихии и да излиза по-силен ще остане от решаващо значение за неговия триумф. Въпреки че ще има възходи и падения, способността му да се опълчва на пазарните провокации показва неговата резистентност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР