На 27 февруари украинският президент Владимир Зеленски обяви създаването на

...
На 27 февруари украинският президент Владимир Зеленски обяви създаването на
Коментари Харесай

Чуждестранен инструктор на ВСУ: “Половината от 2000-те бойци, които обучих, са вече мъртви

На 27 февруари украинският президент Владимир Зеленски разгласи основаването на Международен легион за защита на Украйна и предложения непознати жители да дойдат в страната, с цел да се причислят в багра против Русия. Журналистите от американското издание “Ишгал ” Линдзи Снел и Кори Поп интервюираха няколко задгранични наемници, доброволци и инструктори във Въоръжените сили на Украйна.

Авторите означават, че задгранични жители, доста от които нямат боен опит или образование, са се вслушали в апела на Зеленски и са отишли в Украйна. Истинският брой на чужденците, воюващи в страната, не е прочут. Но през март украинското външно министерство сподели, че има над 20 000 такива от 52 страни, макар че доста от тях към този момент са напуснали Украйна.

В същото време от няколко месеца се оповестява за незадоволително подготвени и постоянно зле въоръжени чужденци от упоменатия Международен легион. Затова публицистите са поискали да схванат детайлностите за протичащото се.

23-годишният Сам от Англия сподели, че не е имал боен опит преди да дойде в Украйна в края на март. Когато кандидатства за участие в Международния легион, не го одобряват.

“От самото начало чужденците са употребявани като " пушечно месо ". Мисля, че когато дойдох, те осъзнаваха, че изпращането на група момчета без боен опит в борба против руснаците е неприятна идея”, счита той.

Сам се е включил към друга конструкция, която не е обвързвана с Международния легион. Той посочи, че непрекъснато тренира, само че не взе участие в борби. Нещо повече, наемници от пет разнообразни структури са споделили сходни неща, че техните групи са отрязани от дейни бойни дейности през последните седмици, постоянно за тяхно отчаяние, защото са пристигнали в Украйна с готовност да се бият против съветските бойци.

Предполагам, че това не е историята, която хората желаят да чуят, само че разликата сред метода, по който войната е показана в медиите, и действителността е смешна. Липса на образование и организации. Известно време работих в болница, което беше разочароващо за мен, тъй като с изключение на натъртванията, множеството рани бяха свързани с „ другарски “ огън”, добавя Сам.

30-годишният Шон, деец от канадската войска, който е дошъл в Украйна през юни, е даже още по-песимистичен. Според него огромна част от позициите на ВСУ са унищожени, а бойците са уплашени.

“Мисля, че украинската войска изгаря. Имаше загуба на инерция. Това, което стартира като отмора, се трансформира в статична линия”, счита Шон.

Той е дошъл по-късно от мнозина и сподели, че е бил предизвестен за неналичието на организация измежду военните и доброволческите групи. Въпреки че е бил наясно обаче, той е шокиран от видяното.

“Части, които се нуждаят от противотанкови оръжия, нямат такива, само че елементи, които не се нуждаят от такива, имат. Пълен хаос”, сята Шон.

Освен това корупцията и кражбата на помощи директно засягат украинските бойци и доста повече от чужденците. Бойците, от Водоснабдителна система, с които беседват публицистите, описват, че на доста не са раздадени бронежилетки, има дефицит на съоръжение, оръжие и муниции.

“Ние сме по-добре от украинците, тъй като можем сами да доставяме множеството от оборудването. Ние сами си купуваме бензин, сами си взимаме дажби. Моята група купува оръжия от огромна група доброволци. Тази група, която не е от западна страна, е откраднала оръжията, които продават на нас и на други групи от военната помощ, идваща в Украйна”, прибавя Шон.

Американецът Стийв, който от февруари е доброволец като боен и медицински инструктор, удостовери, че повече от 50% от всички рани са от " другарски " огън. Освен това той е останал ужасяващ от неправилното потребление на военната помощ, предоставена на Украйна.

“Воювал съм в Близкия изток и Африка и в никакъв случай не съм виждал такова равнище на корупция. Стоманени плочи (вместо бронирани плочи, способни да отразяват изстрели) бяха издадени на бойците от предната линия, които бяха минали три дни образование. Изпратени бяха с една пушка за двама и им бяха раздадени 120 патрона. С техния пълководец се молехме на управляващите да не изкарват момчетата, изключително с тази техника, само че те не ме послушаха. Обучих над 2000 украински бойци и мисля, че най-малко половината от тях към този момент са мъртви”, споделя Стийв.

Западните държавни управления и частни организации оказват разнообразна помощ на Украйна, само че забележителна част от нея е открадната. Британският боен инструктор Майк е забелязал, че липсва както цивилна, по този начин и военна помощ.

В “тази страна има проблем с корупцията, който неизбежно ще повлияе на изхода от войната. Абсолютно всичко - ракетите “Джавелин”, разните там муниции, коли, пушки, гранати - всичко се краде. И това се случва от двете страни на границата. Много се краде в Полша, само че още повече в Украйна”, споделя Стийв.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР