На 27.02.2018 г./вторник/ от 16.00 часа с тържествен водосвет на

...
На 27.02.2018 г./вторник/ от 16.00 часа с тържествен водосвет на
Коментари Харесай

МБАЛ-Пловдив към ВМА с нов скенер за 129-ата си годишнина

На 27.02.2018 г./вторник/ от 16.00 часа с церемониален водосвет на новия 16-срезов компютърен томограф ще бъде маркирана 129-тата годишнина от основаването на МБАЛ-Пловдив към ВМА, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

На откриването, което ще се състои в диагностично-консултативния блок на болничното заведение (ул. Петко Д. Петков), ще участват управлението на ВМА в лицето на бригаден генрал професор лекар Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и неговите заместници. Поканени са представители на Министерство на защитата, Министерство на здравеопазването, Община Пловдив, военни формирования.

Военна болница-Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. Изминало дълъг и комплициран път на развиване, през днешния ден лечебното заведение е отворено освен за военнослужещите и цивилни чиновници на Въоръжените сили, само че и за всички жители.

Своя подем болничното заведение доближава през 80-те години на предишния век, когато се утвърждава като една от най-предпочитаните в района. Тогава в нея се лекуват годишно към 8 500 пациенти, правят се над 800 тежки интервенции, а през поликлиниката са прекосявали над 120 000 души.

В момента МБАЛ-Пловдив към ВМА обслужва към 12 000 военнослужещи и цивилни чиновници от системата на Министерство на защитата.

Въпреки огромния брой лечебни заведения в района, болничното заведение съумява да задържи водещите си позиции, с помощта на професионализма на работещите в нея, както и с помощта на положителното отношение и грижи към пациентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР