На 26 януари всяка година митническите администрации на 179 държави

...
На 26 януари всяка година митническите администрации на 179 държави
Коментари Харесай

26 януари e Международен ден на митниците

На 26 януари всяка година митническите администрации на 179 страни членки на Световната митническа организация/СМО/ провеждат разнородни национални събития за отбелязването на първата сесия на Съвета за митническо съдействие. От своя страна, Секретариатът на СМО дефинира тематичната устременост на Международния ден на митниците.

Традиция е Международният ден на митниците да се празнува и от чиновниците в Българската митническа администрация. И тази година нашата администрация ще означи празника като регистрира значимостта на определената от интернационалната митническа общественост тематика на честванията. Сред годишните начинания за отбелязване на Деня на митниците е връчването на документи за заслуги на СМО, подписани персонално от Генералния секретар на Организацията, господин Кунио Микурия. Сертификати за заслуги ще бъдат връчени на петнадесет чиновници на БМА, които с високия си професионализъм са съдействали за триумфите на митническата администрация в редица области.

На 15 декември 1950 година в Брюксел се подписва Конвенцията за основаване на Съвет за митническо съдействие, която влиза в действие две години по-късно - на 4 ноември 1952 година Първата публична сесия на Съвета се организира в Брюксел на 26 януари 1953 година с присъединяване на представители на 17 страни. През 1994 година Съветът за митническо съдействие приема ново име - Световна митническа организация, като по този метод се трансформира в световна междуправителствена организация. Република България се причислява към Конвенцията за основаване на Съвет за митническо съдействие на 4 юни 1973 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР