На 26 септември 2021 г. беше изнесена втората лекция от

...
На 26 септември 2021 г. беше изнесена втората лекция от
Коментари Харесай

Онлайн модулът на Спортна Дипломатическа Академия продължава с приобщаващ спорт

На 26 септември 2021 година беше изнесена втората лекция от онлайн модула на Спортна дипломатическа академия, която бе фокусирана върху приобщаващия дизайн на спорта с съответния образец на Баскин. Баскин е нов спорт, основан в Кремона през 2003 година, чиято цел е да основава интензивност безусловно за всеки - девойки, момчета, тези със качества и тези, които имат физически или интелектуални провокации за превъзмогване - за могат да вземат участие и да се любуват оптимално на своите качества. „ Добрият дизайн дава благоприятни условия, неприятният дизайн деактивира опциите - в спорта, в живота, във всяка среда.
Баскин съставлява Спортен Дизайн за всички " бе един от главните акценти по време на лекцията „ От набор от благоприятни условия за включване до модел на спорта, предопределен за всички: Иновативният образец на Баскин " на Алекси Валет - Консултант по образователните процеси и основаването на планове (спорт, обучение, включване и иновации). Онлайн модулът на #SportDiplomacyAcademy е отдаден на работата с медиите и спорта за развиване, в началото плануван да бъде извършен в Милано, Италия.

Проект „ Спортна Дипломатическа Академия " е завещание на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, което се организира в първата половина на 2018 година Проектът ще се концентрира върху съдействието със Западните Балкани като разумно продължение на всички изпълнени по целта на #EU2018BG действия: вероятността на Европейски Съюз и свързаността на Западните Балкани, базирайки се на „ Софийската декларация " и на Приоритетния Дневен ред от София за Европейски Съюз и Западните Балкани. Европейският съюз и Западните Балкани би трябвало да продължат да влагат в старания за подсилване на съдействието и обмена на положителни практики, фокусирани върху демокрацията, сигурността и главните човешки права.

Проектът обезпечава просветителната подвижност на треньори и други чиновници на спортни организации (вкл.доброволци), свързани с професионалния и всеобщия спорт. Четирите модула за подвижност, които ще се проведат във всяка една от партньорските страни, ще усъвършенства уменията и компетенциите на общо 80 спортни експерти, както и тяхната подготовка, посредством подвижност с образователна цел. Учебната подвижност е планувана като инвестиция в човешкия капитал и принос за построяването на потенциал на разнообразни спортни организации, с явен фокус върху построяването на мрежа от добре подготвени спортни дипломати.

След осъществените подвижности по плана, всяка от страните-партньори ще има най- малко 20 добре подготвени дипломати в спортни костюми, с на практика умения и познания в региона на спортната дипломация (политически разговор и интернационалните връзки, основаване на акции, сполучлива вербална и невербална връзка, обществено говорене, работа с медии, протокол и етикет, външна политика и полезности на ЕС). Мрежата, която планът ще сътвори (4 страни с по 20 участници от всяка държава), ще се концентрира върху
поддръжката и развиването на интеграцията на Западните Балкани в региона на спорта и ще бъде първокласен снабдител на полезностите на Европейски Съюз в локалната среда. За модулите ще бъдат привлечени най-хубавите специалисти от Европейски Съюз във всяка посочена област, като ще бъдат употребени и способи на неофициално образование.

В плана вземат участие 4 партньорски организации - Асоциация за развиване на българският спорт - координатор и основател на академията, спортната асоциация на град Рийека, Хърватска, италианската спортна организация "LORMA" и БРАВО - неправителствена организация от Босна и Херцеговина. Партньорите работят взаимно от няколко години, реализирайки планове с разнообразни мащаби и сътрудничейки в разнообразни рамки в областта на спорта, образованието и младежката политика.

ПРОЕКТ #SPORTDIPLOMACYACADEMY Е СЪ-ФИНАНСИРАН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ВКЛЮЧВА
СЛЕДНИТЕ КОНКРЕТНИ РЕЗУЛТАТИ:
• 80 "дипломати в спортни костюми" /20 от всяка партньорска държава/, ориентирани към реализиране на европейска интеграция в страните от Западните Балкани посредством спорт;
• Национални, районни и локални събития за разпространяване на резултатите (с присъединяване на минимум 400 души) - мултиплициращ резултат от добитите умения и знания;
• Платформа за развиване на спорта в Западните Балкани - на практика инструмент за запаси и полезности на Европейски Съюз в региона на спорта с акцент върху спортната дипломация и положителното ръководство в спорта.

Учебната подвижност e планувана като инвестиция в човешкия капитал и принос за построяването на потенциал на разнообразни спортни организации, с явен фокус върху построяването на мрежа от добре подготвени спортни дипломати.
• Модул 1: Спортна дипломация, външна политика на Европейски Съюз, полезности на Европейски Съюз, политически разговор
и интернационалните отношения;
• Модул 2: Обобщение и противоположна връзка на модул 1, разбор на извършените локални събития,
Добро ръководство в областта на спорта;
• Модул 3: Обобщение и противоположна връзка на модул 2, разбор на извършените локални събития,
кампаниен мениджмънт, сполучлива връзка (вербална и невербална), обществено говорене,
протокол и етикет;
• Модул 4: Обобщение и противоположна връзка на Модул 3, разбор на извършените локални събития,
Работа с медии, Работа със характерни целеви групи, Спортна дипломация за развиване, Как да
използван на процедура знанията, които натрупахме.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР