На 26 март, понеделник, президентът на Република Словения Борут Пахор

...
На 26 март, понеделник, президентът на Република Словения Борут Пахор
Коментари Харесай

Президентът на Република Словения Борут Пахор ще бъде на официално посещение в България

На 26 март, понеделник, президентът на Република Словения Борут Пахор ще бъде на публично посещаване в България по покана на президента Румен Радев.

Перспективите за европейска интеграция пред района на Западните Балкани в подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, двустранните връзки сред България и Словения и задълбочаването на районното съдействие, както и откриването на директна въздушна връзка сред Любляна и София ще бъдат измежду акцентите в диалога на двамата държавни глави.

От 09.30 часа на площад „ Св. Александър Невски " ще се състои церемонията по формалното посрещане на президента на Словения. Борут Пахор ще постави венец пред Паметника на Незнайния боец.

Двамата държавни глави ще проведат среща „ на четири очи " на „ Дондуков " 2 от 10.00 часа, след което ще се проведат пленарните диалози на формалните делегации на България и Словения.

В 11.00 часа двамата президенти ще дадат взаимна конференция.

В рамките на визитата си словенският президент Борут Пахор ще беседва със зам.-председателя на Народното събрание Явор Нотев и с ръководителя на Комисията за външна политика Джема Грозданова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР