На 26 март, дни след парламентарните избори, шпиц команда от

...
На 26 март, дни след парламентарните избори, шпиц команда от
Коментари Харесай

Телефон на пандизчия издал схемата на Дявола, покрай която изгория и кмета на Асеновград

На 26 март, дни след парламентарните избори, шпиц команда от прокурори и служители на реда влизат в пловдивския затвор и вършат всеобщ обиск както в корпуса, по този начин и в затворническото общежитие, където присъди излежават пандизчии с по- леки присъди.  Открита е цяла „ телефонна централа ” – иззети са над 20 телефона, написа Трафик нюз бг.

Полицаите обаче търсят тъкмо избран уред. И го намират. Мобилният уред е благосъстоятелност на брокер на гласове, който няколко дни по-рано е засечен да купува гласове на пандизчии и техни родственици. Брокерът е обвързван с асеновградският предприемач Николай Христов, по прочут като Дявола. Точно месец по-късно бомбата избухва и след огромна интервенция на ДАНС и Икономическа полиция в Асеновград са задържани 15 души сред които са кметът доктор Емил Караиванов, основният проектант Константин Атанасов, бизнесмените Вакрил и Георги Запрянови и самият Николай Христев.

Междувременно проверяващите са разплели цяла скица от шуробаджанашки връзки и корупционни практики в асеноградската община.

Първото обвиняване против Караиванов е за длъжностно заграбване в изключително огромни размери с потребление на погрешни документи – приемо-предавателни протоколи за несвършена, само че платена работа по разчистване и промяна на капаците на 3900 шахти в Община Асеновград. Обвинението е по чл.203, алинея 1 от Наказателен кодекс и законът планува от 10 до 20 години затвор и конфискация на цялото имущество.

„ Усвоената “ сума е 77 560 лева и то единствено по последния от трите контракта от 2014 година насам за 200 000 лева, като парите били превеждани по банковата сметка на компания „ Ерика Корп “ООД, благосъстоятелност на дъщерята на Дявола, който държи и ресторанта в постройката на общината.

Срещу кмета на Асеновград Караиванов е повдигнато и второ обвиняване – за издаване на нов Подробен устройствен план за постройка в колективен монумент на културата в Метошката махала, за която се изисква координиране с Министерството на културата. При оповестяване на нов Подробен устройствен план, част от съседите апелират пред основния проектант и кмета на Асеновград.

Общината признава, че възраженията на комшиите са основателни. Но с цел да се избегнат пречки и да се продължи противозаконната активност по съставянето на този Подробен устройствен план, се вършат 2 подправени протокола. От Министерство на културата пращат 2 писма да се спре строителството и построеното да се събори. Вместо това градежът продължава и на мястото на паметника на културата, в този момент там има три двуетажна кооперация. По тази причина на кмета и основния проектант са повдигнати обвинявания по член 277а, ал.4 от Наказателен кодекс, че не са спрели строителството.

На вложителите Вакрил и Георги Запрянови пък са повдигнати обвинявания, че са осъществили строителна активност в зона, попадаща в колективен монумент на културата, като двамата са с парични гаранции по 10 000 лева Главният проектант Константин Атанасов има и трето обвиняване – за търговия с въздействие и искане на пари. Същото обвиняване е повдигнато и на николай Христев – Дявола, който се е избавил от ареста, влизайки в болница за интервенция.

На Христев е повдигнато обвиняване за образуване на предложение и предоставяне на пари на голям брой лица в Асеновград, с цел да гласоподават за избрана партия и преференциален претендент. Цената на глас е била 25 лева

„ Материалите по делото към този момент надвишават 100 тома, а това е единствено 1/4 от това, което проверяваме сега в Община Асеновград за корупционни практики “, съобщи на пресконфереция в петък Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Разследването продължава и съгласно осведомени предстоят още арести. Има огромна възможност той път веригата да бъде разплетена до край и зад решетките да се озове самият гарант / и потребител/ на платения избор.

Днес се чака Окръжна прокуратура да внесе искане за премахване от служба на кмета доктор Караиванов и основният проектант Атанасов. И двамата са с ограничения „ гаранция”

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР