На 26.06.2019 Българската мрежа на Глобалния договор на ООН осъществи

...
На 26.06.2019 Българската мрежа на Глобалния договор на ООН осъществи
Коментари Харесай

“Солвей Соди”, Девня, показа, че бизнесът от региона е сила за добро


На 26.06.2019 Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации реализира първия от поредицата районни конгреси под мотото “Бизнесът - мощ за положително ”, който се състоя в содовия цех на предприятието “Солвей Соди ” в град Девня . Събитието сподели сполучливите локални положителни практики в региона на корпоративната социалн отговорност и мощни партньорства сред бизнеса и организациите от нестопанския бранш – неправителствени, просветителни, културни, научни и обществени организации и обществени институции.

Събитието беше намерено от изпълнителния шеф на “ Солвей Соди ” Спирос Номикос :



“Солвей Соди е част от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации от 2014-та година. Аз виждам на Българската мрежа като един извор на положителна сила, мощ за положително, каквото е и мотото на този конгрес. Много хора считат, че корпоративната обществена отговорност спомага за положителния имидж на компаниите, а тя в действителност е единствено разследване. Това да си виновен е добре преди всичко за обществото и за нас като хора, а по-късно за фирмите. ”

“Община Девня сполучливо работи с бизнеса. Компаниите от района живеят със обществените й проблеми. Щастлив съм, че съм кмет на община, в която бизнесът е отворен за партньорство за решение на локалните проблеми и осъществяване на планове на територията на общината. В лицето на бизнеса виждам поддръжка и добър сътрудник ”, показа Свилен Шитов, кмет на община Девня .



Началото на панелната полемика бе обещано от специалистите на „ Агрополихим “, „ Девня Цимент “ и СУ „ В. Левски “, които описаха за опита си със съставяне на професионални паралелки в девненското учебно заведение СУ „ Васил Левски “ .

“Солвей Соди ”, в лицето на госпожа Юра Драганова, срещна гостите с плана “С колан на задната седалка “ , който адресира значимата тематика за сигурността на децата, пътуващи в автомобил. Изключително настояща тематика в сезона на ваканциите и многочислените пътувания, които подхващат всички през лятото.

За силата на вътрешните връзки под мотото “Всеки има потребност от добра компания ” описа Гергана Петровска, управител " Вътрешни връзки " в екипа на “Овергаз ”. Тя показа за редицата вътрешни начинания, които компанията провежда за сближение на екипа и създаване на положителна работна среда. В събитието се включи и доктор Мария Георгиева от Икономически университет - Варна, която показа пред участниците във форума маркетинговите проекции на КСО . Варненското съдружие „ Кашалот “ също показа добра процедура, като Теодора Стоянова описа за измененията в градската среда, които организацията осъществя със своите устойчиви във времето планове, част от които са “Морски слънчогледи ” и “Спирка за разкази ” . Мистър Клинкер ни показа интерактивния детски музей “Пътят на отпадъците ” , основан и финансиран от Девня Цимент. Мая Блъскова от “Алкомет ”, Шумен, показа широкомащабната осведомителна акция “Заедно можем да спрем телефонните измами ” , в която работят в тясно съдействие с полицията, общината и популацията. Целта на акцията е повишение информираността на засегнатите групи лица.

След края на събитието гостите се включиха в проведена обиколка на завода за калцинирана сода на “Солвей Соди ”, по време на която от близко разгледаха индустриалните мощности на предприятието и се срещнаха с инсталацията за когенерация, която води до енергийна успеваемост и доста понижаване на нездравословните излъчвания.



“Корпоративната обществена отговорност не е единствено за корпорациите или за обществено слабите, тя не е единствено отговорност, само че е една опция ние, бизнесът, да покажем, че сме мощ за положително. Трябва да потвърдим, че когато ние печелим, то не е единствено за притежателите, за акционерите, за екипите, с които работим. Тази облага е източник на запас, който влагаме в изгода за обществото. Не по-малко значимо е, че ние управляваме скъп човешки запас и качества, които също ловко влагаме за различаване на провокации и благоприятни условия пред обществото и посрещането им с новаторски решения “, показа ръководителят на БМГД на Организация на обединените нации Огнян Траянов .

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР