На 25 юни в Националния дворец на културата българският комисар

...
На 25 юни в Националния дворец на културата българският комисар
Коментари Харесай

Еврокомисарят Мария Габриел и премиерът Бойко Борисов откриват в София Цифрова асамблея 2018

На 25 юни в Националния замък на културата българският комисар по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел ще открие дружно с министър-председателя Бойко Борисов Цифрова асамблея 2018 #DA.18eu. Това е най-голямото събитие от календара на Българското председателство, отдадено на цифровизацията, което се провежда от генерална дирекция "Съобщителни мрежи, наличие и технологии " на Европейската комисия.

В откриването на Асамблеята ще вземат участие още заместник-председателят на Европейския парламент Евелин Гебхарт и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.

Сред гостите ще бъдат министри от страните членки на Европейски Съюз, както и от Албания, някогашната югославска република Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Черна гора. Веднага след откриването ще бъде даден старт на осъществяването на Програмата в региона на цифровите технологии за Западните Балкани.

Дигиталната асамблея е годишен конгрес на най-високо ниво, който събира повече от 1000 заинтригувани страни и политици за разискване на цифровата политика на Европейски Съюз и следствията от последните софтуерни разработки. В два следващи дни, на 25 и 26 юни, те ще дискутират по тематики свързани с цифровите умения, киберсигурността, изкуственият разсъдък и цифровото бъдеще на Европа. Модератор на двудневния конгрес на високо ниво ще бъде Ралица Василева. За повече информация вижте специфичния уебсайт на събитието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР