На 25-ти август 1991 година студентът на Хелзинкския университет (Linus

...
На 25-ти август 1991 година студентът на Хелзинкския университет (Linus
Коментари Харесай

Днес Linux навърши точно 30 години

На 25-ти август 1991 година студентът на Хелзинкския университет (Linus Torvalds) изпраща известие в локалната новинарска група comp.os.minix, с което предлага на нейните участници да пробват и да дадат мнения за новата UNIX сходна операционна система, която той е създал като занимание. Именно по този метод е сложена основата на една софтуерна платформа, която бе наречена Linux и която се поддържа от Open Source общността.

СушиДнес операционните системи, основани на Linux ядрото, тотално преобладават в света на суперкомпютрите, като в тази област техният дял е 100%! Според информацията на Гугъл, се употребява в над 3 милиарда устройства, работещи под ръководството на мобилната Оценка за съвместимост Android, която към този момент е най-популярната операционна система в света.

Според данните на компанията Netcraft, множеството уеб-сървъри употребяват Linux. Нещо повече, тази платформа извънредно интензивно се употребява в облачната инфраструктура Microsoft Azure. Освен това, базовите съставни елементи на тази операционна система са в основата на софтуера на вградените компютри и на IoT устройствата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР