На 25 май традиционно световната общност отбеляза Световния ден на

...
На 25 май традиционно световната общност отбеляза Световния ден на
Коментари Харесай

За първи път в България се разработва приложение за пациенти с проблеми на щитовидната жлеза

На 25 май обичайно международната общественост означи Световния ден на щитовидната жлеза. Инициативите тази година минаха под мотото „ Щитовидна жлеза и генетичен фактор “.

Сдружението на засегнатите от болести на щитовидната жлеза - ВИОМ за десети следващ път ще даде начало на осведомителни и скринингови начинания, ориентирани към повишение на чувствителността на обществото по тематиката за профилактиката, предварителната защита и ранното разкриване на този вид болести.

В рамките на акцията на Сдружение ВИОМ са планувани осведомителни интензивности в обществените медии (ВИОМ |Facebook) и на, част от които са диалози по основните въпроси с водещи експерти в региона на болесттите на щитовидната жлеза.

През юни, ще се проведат и дни на отворени порти под формата на безвъзмездни скринингови проучвания на щитовидната жлеза в София.

Информация за скрининговите прегледи ще има на страницата на ВИОМ и лаборатория „ Кандиларов “. В допълнение за ранно диагностициране на болесттите на щитовидната жлеза, ще тече и профилактичната акция „ Изследвай се, погрижи се за себе си! “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР